Lokalt | Låt bilen stå! Åk kollektivt, cykla eller gå

By on 15 september, 2016

Europeiska trafikantveckan är en årlig återkommande kampanj i hela Europa för att uppmuntra fler att upptäcka alternativa transportmedel istället för bilen. I år infaller veckan 16-22 september och Örebro kommun deltar. Du som har möjlighet, låt bilen stå! Åk kollektivt, cykla eller gå.

Årets upplaga av Europeiska trafikantveckan går av stapeln den 16-22 september och i år deltar närmare 2 000 städer och kommuner från främst Europa, men också övriga delar av världen. Örebro är en av 66 svenska städer som deltar.

Temat i år är ”Välj hållbart – Lönsamt och smart!” och uppmaningen är att du som har möjlighet – Låt bilen stå! Åk kollektivt, cykla eller gå.

Här i Örebro kommer veckan att innehålla både arrangemang och permanenta åtgärder för att uppmuntra hållbart resande. Veckan inleds redan på fredag med att Örebros två första cykelöverfarter installeras. På Lördag arrangera kommunen tillsammans med City Örebro en hållbart resande-dag på Våghustorget.

Hållpunkter under Trafikantveckan 2016

Fredag 16 september.
Örebros två första cykelöverfarter installeras, vid Hagagatan/Älvtomtagatan och Idrottsvägen/Örnsrogatan. Syftet med cykelöverfarter är att prioritera cyklister.

Elcykelutmaningen inom Klimatsmart vardag fortsätter. Tio örebroare får varje vecka, fram till 10 oktober, möjlighet att testa elcykel i en vecka.

Lördag 17 september
”Hållbart resande-dag” på Våghustorget kl 10-14 med gång, cykel och kollektivtrafik i fokus.

Träffa kommunen och polisen, hör om nyheten att kunna ta med cykel på länsbussarna, snabbserva din cykel och ta del av fina cykelrelaterade erbjudanden!

KFUM Örebro Bike Park Klubb freestylar på torget och finns på plats för att informera om klubben.

Testa dina kunskaper om trafik och hållbart resande och ha chans att vinna en cykelhjälm.

Tisdag 20 september
Örebro kommun finns på plats i morgonrusningen vid Örebro C och Örebro S för att informera om och uppmärksamma säker cykelparkering.

Byggstart för Trädgårdsgatan, kl 10.00. Örebro bygger en grönskande stadsgata där det blir enklare att gå och cykla i nord-sydlig riktning genom city

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login