Lokalt – Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris på Lärardagen 31 oktober

Av på 27 oktober, 2016

Örebro kommun kraftsamlar för att 2025 tillhöra topp 25 bland Sveriges skolkommuner. Lärardagen den 31 oktober för förskola och fritidshem stödjer det arbetet. Programmet rymmer bl.a. spännande föreläsningar och utdelning av Pedagogiskt pris.

Program
Syftet med Lärardagarna är att skapa möjlighet till möten med andra kollegor, bli inspirerad av och inspirera andra kollegor samt att få kompetensutveckling inom aktuella områden.

Förskolans program inleds kl. 8.00 på Conventum Kongress med en presentation av kommunens stora skolsatsning Topp 25 2025, utdelning av det pedagogiska priset samt en föreläsning med Sara Lund som talar om “Kvinnor, män och alla vi andra”. Efter en fikastund erbjuds ett stort antal valbara seminarier och workshopar. De har alla en Örebroförankring och har hjälpt till att ta död på jantelagen och visa utvecklingsarbeten från kommunala och fristående verksamheter samt forskning på Örebro universitet.

Fritidshemmens program innehåller också valbara seminarier kl. 13.00–14.45 och de gemensamma delarna i Conventum Kongress kl. 15.15–17.00.

Mer om programmet och skolutveckling i Örebro på orebro.se/pedagogorebro.

Pedagogiskt pris för förskolan
Det är sjätte året i rad som Örebro kommun delar ut Pedagogiskt pris, i tre olika kategorier. Pengarna ska användas för kompetensutveckling inom yrkesområdet.

På Lärardagen i augusti delades Pedagogiskt pris ut till de båda lärarna Isabella Kronvall, Rudbecksgymnasiet och Anders Österberg Gumaeliusskolan och nu är det dags att dela ut priset i förskolans kategori.

Från Örebro kommun vill vi varje år uppmärksamma särskilt skickliga pedagoger och insatser som gör skillnad för våra barn och elever. Vi vill vara en skolkommun i framkant. Att uppmärksamma de som bidrar till att vi blir bättre är ett sätt att ligga i framkant, säger Charlotta Karlsson-Andersson, programdirektör för Barn och utbildning, och fortsätter:

Ett pedagogiskt pris vill vi också ska bidra till nyfikenhet och samarbete över alla gränser.

Mer om Pedagogiskt pris på orebro.se/pedagogisktpris.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in