Lokalt | Örebro nominerad till Årets Stadskärna 2015

Av på 13 februari, 2015

Årets Stadskärna är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Svenska Stadskärnor delar ut den för 21:e året i rad till den svenska stad som under de närmast föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling. Den 21 maj utses vinnaren i samband med Svenska Stadskärnors Årskonferens i Kristianstad, förra Årets Stadskärna.

Det är Örebro, Uppsala och Gävle nominerade till Årets Stadskärna 2015!

Svenska städer och orter står inför stora utmaningar. Den snabba globala urbaniseringen, där Sverige ligger i täten, kräver nya tankesätt, genomtänkta strategier, väl förankrade handlingsplaner och samverkan mellan den offentliga och privata sektorn.

Vi inom Svenska Stadskärnor arbetar med dessa frågor och har sedan 1995 delat ut utmärkelsen Årets Stadskärna, berättar Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor. Årets tre kandidater är alla vinnare. Deras arbete visar på stark framtidstro och insikt i vikten av ständiga förbättringar.

Finalisterna för 2015 är klara och nu börjar arbetet för juryn. De kommer att besöka alla tre städerna. Den 21 maj vet vi vilken stad som bäst uppfyller kriterierna för Årets Stadskärna 2015. Detta görs i samband med Årskonferensen 21-22 maj i Kristianstad.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in