Lokalt |Pennybridge – Born Global Nästa Silicon Valley

Av på 1 juli, 2015

Det är nu klart att gåvo- och insamlingstjänsten Pennybridge utsetts till en av deltagarna i höstens Born Global, ett acceleratorprogram som riktar sig till svenska snabbväxande startups med fokus på en global marknad.

Under fem månader, med start den 18 augusti kommer Pennybridge tillsammans med ytterligare nio lovande svenska startups att kastas in i intensiva processer för att jobba fram rätt marknadsstrategier, hitta rätt målgrupp mm, i ett försök att påskynda identifieringen av skalbara affärsmodeller för en internationell marknad. Acceleratorprogrammet har hjälp av flertalet erfarna coacher, riskkapitalister och ”superentreprenörer” som ex: Hampus Jakobsson (aktiv affärsängel som grundade techbolaget TAT och sålde det till Blackberry för 800 miljoner).

Acceleratorn utgår ifrån kontorshotellet SUP46 i Stockholm, där de flesta träffarna också äger rum, men ett tillfälle är förlagt till Malmö, under ledning av Hampus Jakobsson. Och ytterligare en programträff går av stapeln i Silicon Valley, Kalifornien. Besöket i Silicon Valley är framförallt till för att bygga upp ett starkt kontaktnät inför en kommande internationalisering, och under vistelsen kommer entreprenörerna att få möjlighet att presentera sina bolag, träffa amerikanska entreprenörer och riskkapitalister och besöka företag som Airbnb och Tesla.

– Vi ser fram emot en otroligt spännande höst där vi lyfter både Pennybridge och vårt fantastiska team ytterligare en nivå mot en internationell lansering, säger Christian Hertz, Web & social media manager Pennybridge.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in