Lokalt | Stort möte för hjärtspecialister till Örebro

Av på 9 april, 2015

Den 22-24 april arrangeras det återkommande Kardiovaskulära Vårmötet i Örebro. Det är andra gången som Örebro får äran att arrangera mötet. Antalet deltagare brukar pendla mellan 1100 och 1300, vilket gör mötet till den näst största medicinska sammankomsten i Sverige.

Anledningen till att vi får arrangera mötet igen är att förra mötet för fyra år sedan föll mycket väl ut bland deltagarna, säger Anders Ahlsson, ordförande i den lokala organisationskommittén. Till vardags är han områdeschef för Området Thorax och kärl på Universitetssjukhuset Örebro.

Med Conventum som kongresslokal och ett vårinspirerat Örebro med omgivningar har vi alla möjligheter att återigen göra mötesdeltagarna nöjda.

Det här betyder mycket för Örebro som stad och för Örebro universitet och inte minst för USÖ och regionen som får chansen att vara värd för detta stora möte.

Det blir tre dagar späckade med föreläsningar, symposier och utställningar. Olika delar av hjärtsjukvården berörs från hjärtsjukdomar i barnaåren till omhändertagandet av den multisjuke åldrande patienten, från att använda en smartphone för övervakning och diagnostik till betydelsen av närstående för de hjärtsjuka, från hur hjärtat egentligen fungerar till vad vi kan lära oss av våra kvalitetsregister.

Dagarna före mötet, den 20-21 april kommer också kvalitetsregistret Swedeheart att lägga sitt årsmöte i Örebro. I samband med detta kommer den årliga hjärtrapporten att presenteras.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in