Lokalt | Svenska Pennybridge utsedda till ett av världens mest innovativa företag

Av på 24 november, 2015

Företaget Pennybridge som lanserat en digital insamlingstjänst med syfte att underlätta för både privatpersoner och företag att stötta välgörenhet, har nu tilldelats utmärkelsen ”Red Herring Top100 Global Award” vilket betyder att de är ett av årets 100 mest innovativa företag i världen. Ett prestigefyllt erkännande.

Utmärkelsen delas årligen ut av det amerikanska magasinet Red Herring till de bolag som visat sig mest innovativa inom teknik och affärsmodeller. Underlaget baseras på över 1000 företag från mer än 40 nationer. De nominerade företagen bedöms efter en rad kvalitativa och kvantitativa mått, bland annat teknisk innovation, finansiella resultat, tillväxtkriterier, ledningens normer, utförande, potentiell globalisering mm.

”Att välja ut de företag som har starkast potential var ingen liten uppgift”, säger Alex Vieux, utgivare och VD för Red Herring. ”Efter noggrant övervägande och diskussion, kunde vi slutligen utse Top100 bland hundratals kandidater från hela världen. Vi anser att Pennybridge förkroppsligar visionen, drivet och innovationsförmågan som definierar en framgångsrik entreprenöriell verksamhet. Pennybridge bör vara stolta över sin prestation.”

”Vi är otroligt glada för den här utmärkelsen. Den ger en tydlig signal om att det vi gör har en efterfrågan, och ger oss dessutom både publicitet och vidgar vårt nätverk både i Nordamerika men även globalt, säger Daniel Bergqvist, vd och grundare av Pennybridge. ”Och det känns ju kul att de som trott på oss från början som t.ex. ALMI och Science Park Halmstad får en bekräftelse på att det vi gör är värdefullt och rätt”

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in