Lokalt | Sveriges största vitvarukedja rustar för nya affärer

Av på 18 maj, 2015

Inköps- och logistikkoncernen EEL med drygt 400 butiker i Sverige och en omsättning på 3,4 miljarder kronor gör en omstrukturering av koncernen. I toppen ligger moderbolaget EEL Holding AB med sex dotterbolag, däribland EEL AB med butikskedjorna ELON och Elkedjan, EEL Teknik, Canvac och FDT.

Nuvarande koncernchefen Christer Larsson fortsätter som vd och koncernchef för EEL Holding AB, en strategisk roll med betoning på affärsutveckling.

Det operativa arbetet på EEL AB tas över av Christian Borell, tidigare finanschef och nu ny VD i bolaget. Enligt koncernchefen Christer Larsson ska den nya organisationen möjliggöra en fortsatt god utveckling:

Vi gör detta för att höja vår effektivitet och för att kunna expandera ytterligare. Nya affärer presenteras senare under året. Vår goda lönsamhet visar också fackhandelns styrka i Sverige.

Koncernens huvudkontor ligger i Örebro. Ytterligare ett tecken på vitvaruhandelns starka expansion är att EEL i slutet av maj inviger en ny tillbyggnad på såväl lageryta som kontor. Tillbyggnaden gör att EEL nu har Sveriges största vitvarulager på 55 000 kvm och har genererat ett flertal nya jobb för regionen.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in