Lokalt | Testa bilpool – få tillgång till bil utan att äga en

Av på 5 oktober, 2015

Under oktober erbjuder vi möjlighet att kostnadsfritt testa medlemskap i bilpool under en månad. Erbjudandet är en del av Örebro kommuns satsning Klimatsmart vardag.

Så här går det till
Erbjudandet riktar sig till dig som bor i Örebro kommun och redan äger eller funderar på att köpa en bil. Du anmäler dig här>>. Erbjudandet gäller under oktober.

Som deltagare slipper du startavgift och får gratis medlemskap i Sunfleets bilpool under en testmånad – du betalar bara för sträckan du kör med bilen.

Eftersom vi vill uppmuntra till klimatsmart resande även på kortare sträckor får du som deltagare också förtur till vårt erbjudande att testa elcykel gratis under en vecka.

Fördelar med bilpool
Som medlem i en bilpool har du tillgång till en miljöklassad bil när du vill, och slipper kostnaden för att äga och ta ansvar för allt som hör till såsom service, däckbyte, besiktning, tvätt, garageplats och andra måsten.

– Ibland krävs det bil för att ta sig fram, men man måste ju inte äga den. Att dela är smart, både för att spara på jordens resurser och för den egna plånboken, säger Per Elvingson, som jobbar med strategiska miljöfrågor på Kommunledningskontoret.

Bilpoolsbilarna från Sunfleet finns på sju platser i Örebro, se karta.

Som medlem i Sunfleet får du även tillgång till företagets bilpooler i andra svenska städer, vilket gör det lättare att kombinera bil och kollektivtrafik.

För ett bättre klimat
Som en del av satsningen Klimatsmart vardag lanserar Örebro kommun nya utmaningar och erbjudanden varje månad. På vår blogg kan du läsa mer om projektet, få tips, inspiration och kunskap om hur du blir klimatsmartare.

Läs mer här>>

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Foto: Magnus Wahman

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in