Medborgarskolan kan hjälpa människor i spåren av Corona

Av på 20 juni, 2020

Regeringen tillför medel till Medborgarskolan och övriga studieförbund för att hjälpa människor som förlorat sitt jobb på grund av pandemin. Totalt 30 miljoner kronor ska gå till arbetsmarknadsnära insatser på distans (AMNI).

Den ekonomiska kris som följt efter coronavirusets framfart har lett till masspermitteringar, uppsägningar och en allmän osäkerhet på arbetsmarknaden. Många människor upplever just nu ett stort behov av hjälp för att åter komma igång och känna framtidstro.

Ökat behov av kompetensutveckling hos vuxna
Regeringens bidrag på 30 miljoner kronor syftar till att möta det ökade behovet av kompetensutveckling inom bland annat IT, ekonomi och språk. Det kan handla om att vidareutbilda sig eller att helt byta yrkeskarriär.

-Coronakrisen har gjort att kompetensutvecklingsbehovet hos vuxna har ökat. Vi på Medborgarskolan vill aktivt bidra till människors möjlighet till omställning genom exempelvis branschbyte eller vidareutbildning, säger Pernilla Lagergren, biträdande förbundschef på Medborgarskolan.

Ställt om till distans under våren
Medborgarskolan har under våren 2020 gjort en stor satsning när det gäller att ställa om stora delar av sitt utbud till distans. Bidraget till Studieförbunden på 30 miljoner kronor är välkommet och innebär att Medborgarskolan kan satsa ännu mer på att hjälpa människor att vidareutbilda sig eller att byta bana.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Medborgarskolan

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in