Mitt Europa öppnar sina dörrar i hela Sverige

By on 3 maj, 2018
Arkivbild

Nu öppnar EU-finansierade projekt och företagssatsningar över hela Sverige sina dörrar för att visa hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt, över 100 aktiviteter arrangeras från Gällivare i norr till Hammenhög i söder mellan 2 och 13 maj.

Titta på 3D-skrivare i Sysslebäck, diskutera hur unga i Stockholm kan komma tillbaka till studier, lär mer om solel i Örebro, håva sikyngel i Kukkolaforsen eller se hur en industribyggnad i Gylsboda förvandlas till kulturcenter. Detta är bara ett axplock av alla de aktiviteter som kommer att ske under Mitt Europa.

På många håll i landet har också flera EU-finansierade projekt på samma ort gått ihop för att hålla gemensamma aktiviteter som visar deras verksamhet. Gemensamma aktiviteter hittar du bland annat i Göteborg, Karlstad, Gällivare och Karlskrona.

Intresset för kampanjen ökar
Kampanjen Mitt Europa, som pågår veckorna runt Europadagen 9 maj, är en del av Europe in My Region, där EU-institutioner över hela Europa öppnar dörrarna för allmänheten. Det är andra året i rad som Sverige deltar. Förra året visade 85 projekt upp sin verksamhet genom olika aktiviteter. I år har fler upptäckt denna möjlighet att berätta vad de gör och öka sina kontaktytor.

Alla aktiviteter finns på eufonder.se
Utöver allmänheten är även medier varmt välkomna att besöka projekten och företagssatsningarna som deltar i Mitt Europa. En detaljerad lista över alla aktiviteter, uppdelat per län, finns på den myndighetsgemensamma webbplatsen eufonder.se. Där finns även kontaktuppgifter till de personer som ansvarar för respektive aktivitet.

Regionalt
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login