Mjuk operativ driftstart

By on 1 november, 2021
Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg har med Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) och de fyra nordliga regionerna en överenskommelse om mjuk överväxling av operativ driftstart för de fyra nordliga Regionerna.

– Det känns bra att vi kommit framåt i diskussionen och tillsammans tar vi ansvar för en mer patientsäker växling av uppdraget. Vi hoppas på ett fortsatt och respektfullt samarbete, säger Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Överenskommelsen innebär att Svenskt Ambulansflyg är i operativ drift från den 15 november, för ett delat uppdrag till den 23 december, då ansvaret övergår i sin helhet till Svenskt Ambulansflyg.

– Det är en bra lösning där vi tillsammans medverkar till att säkra de nordliga regionernas behov av ambulansflyg under övergångstiden, säger Daniel Jansson, General Manager för Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA).

Överenskommelsens innebörd

Under samverkanstiden ansvarar BSAA för planerade transporter, dagtid och fortsatt mottagning av samtliga ambulansflyguppdrag för de fyra nordliga regionerna. Svenskt Ambulansflyg ansvarar under perioden 15 november – 23 december för regionernas transport av specialistteam och akuta transporter, helger och nätter.

Till och med den 23 december fortsätter BSAA i Skellefteå som beställningsmottagning.

Svenskt Ambulansflyg arbetar för operativ driftstart vid beredskapsbaserna vid Landvetter och Arlanda i februari 2022.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

You must be logged in to post a comment Login