Nu poppar popcornen vid Tamarinden

By on 10 juni, 2022

De populära jättepopcornen har nu poppat upp vid det kommande bostadsområdet Tamarinden i Sörbyängen. Vid ett besök vid popcornen finns även möjlighet att under sommaren få en virtuell förhandstitt av hur Tamarinden kommer att se ut.

Varje sommar ställs jättepopcornen ut för att ge platser uppmärksamhet eller visa att någonting är på gång att hända i området. I år har popcornen blivit placerade vid Tamarinden, som kan bli Sveriges första stadsdel som producerar, lagrar och delar energi mellan fastigheterna.

Få en förhandstitt av Tamarinden

Vid popcornen finns även en möjlighet att med sin mobiltelefon se en virtuell förhandstitt av hur Tamarinden planeras för att se ut.

– Popcornen har blivit väldigt populära och är ett återkommande besöksmål för många, särskilt barn. Genom att ha popcornen vid Tamarinden vill vi visa att det kommer hända någonting unikt här, det poppar. Nu finns även möjlighet att se hur området planeras för att se ut, genom en så kallad AR-visning som kommer att finnas på platsen här. Vi hoppas många nyfikna tar tillfället att kika på den, säger Jenny Källmén, projektledare för Tamarinden.

Popcornen är placerade på tillfällig parkyta jämte korsningen Sörbyängsvägen/Lavendelvägen. Närmsta busshållplats är Lavendelvägen, där även den virtuella förhandstitten av Tamarinden finns. Ytterligare en virtuell förhandstitt finns vid Mejramvägen/Karlsdalsallén.

AR-visningen tas i bruk eftermiddagen den 13 juni.

Träffa oss på plats

Under måndagen den 13 juni kl 13-16 finns representanter från Stadsbyggnad och Örebrobostäder på plats vid Sörbyängsvägen/Lavendelvägen för att berätta mer om Tamarinden och visa den virtuella förhandstitten. Det är första gången Stadsbyggnad provar AR-teknik på det här sättet.

Änglandaskolan gör även ett besök kl 13 för att lära sig mer om Tamarinden.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login