Ny digital tjänst hjälper dig hitta bästa mäklaren till din bostadsförsäljning

Av på 17 juni, 2018
Arkivbild

Mäklarkoll.se är en nylanserad digital tjänst som helt gratis hjälper bostadssäljare över hela Sverige att hitta den bästa mäklaren i sin ort, stadsdel eller område.

I Sverige genomfördes 2017 cirka 160 000 bostadstransaktioner, exklusive försäljningar av fritidshus och tomter. Enligt marknadsundersökningar som genomförts av Mäklarkoll så väljer majoriteten av bostadssäljare sin mäklare genom antingen en rekommendation från en bekant som nyligen sålt eller köpt, alternativt genom att besöka det lokala mäklarkontoret.

– Bostadsförsäljningen är troligtvis ett av dem största ekonomiska beslut man tar i sitt liv. Tar vi Stockholm som exempel så kan valet mellan en bra och dålig mäklare resultera i en differens på flera hundra tusen kronor på slutpriset, här såg vi ett stort problem och utvecklade Mäklarkoll.se, säger Vladimir Ruzic, VD och medgrundare.

Tjänstens algoritm bygger på faktisk data från bostadsförsäljningar senaste året sett över hela Sverige. Genom att fylla i ett geografiskt område genererar Mäklarkoll fram en topplista fram som presenterar det valda områdets bästa mäklare. Resultatet kan sedan sorteras med hjälp av olika filter såsom vilken mäklare som har flest sålda objekt, haft högsta snittpriset per kvm eller toppat med högsta slutpriset per kvm.

Fram till idag har fler än 20 av landets största mäklarbyråer anslutit sig och valt att visa transparens kring sina bostadsaffärer, vilket innebär att det i tjänsten finns data från strax över 7 000 av landets fastighetsmäklare, en täckning på cirka 98%.

– Vår tjänst möjliggör att man som säljare får fullständig transparens av utbudet av mäklare och utifrån egna sökningar kan generera topplistor med skärningar på vad mäklare faktiskt har presterat, vi på Mäklarkoll.se kunde snabbt se att det fanns en koppling mellan obefintlig transparens och det faktumet att vi har det högst antal varnade mäklare historiskt sett i hela landet enligt FMI. Vi vill helt enkelt sätta bostadssäljaren i förarsätet när det gäller att ta kontroll över sitt livs största affär, säger Vladimir Ruzic.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in