Örebro HK åkte på en riktig stjärnsmäll i Behrn Arena

By on 7 mars, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Med två förluster i bagaget varav den senaste mot bottenlaget HV71, ställdes man i den tredje sista matcher för säsongen 2023/2024 mot topplaget Skellefteå. Ett lag som Örebro har två vinster och en förlust mot under säsongen, nu blev ingen vinst för Örebro efter en riktig stjärnsmäll i Behrn Arena.

….

Örebro kom ut i den första perioden med en bra energi där man skapade många fina attacker, desto längre tiden gick desto mer föll man tempomässigt. Spelet var jämnt och det svängde fram och tillbaka, där Örebro hade ett par fina lägen som man brände eller missade målet. I den tolfte minuten hade Örebro för många spelare på isen och drog på sig en utvisning, en utvisning som Skellefteå kunde utnyttja och 0-1 var ett faktum. När man gick till pausvila var Skellefteå i ledning.

….

Den andra perioden var Örebro åskådare som spelet artade sig, där Skellefteå var det klart bättre laget. Det var pinsamt att se vilken klasskillnad det var spelmässigt, och målen för Skellefteå började trilla in bakom Örebros Johnas Enroth. I den tredje minuten kom gästernas andra mål, i den åttonde det tredje och i den 16 fyran. I slutet av perioden fick Örebro chansen med spel i powerplay för att komma ifatt, men det var nästan så att gästerna var närmare än hemmalaget. När man gick till pausvila var Skellefteå i ledning.

….

Örebro Hockey hade en rejäl chans till kvittering i inledningen av den avslutande perioden, i slutet av andra hade gästerna dragit på sig in utvisning vilket gjorde att man fick börja med 49 sekunders spel i powerplay. Skellefteå fortsatte dra på sig utvisningar, med bara nio sekunder spelade så var det dags igen. Det gjorde att Örebro hade 40 sekunder med spel fem mot tre, ett jätteläge att tidigt slå hål på nollan. Men inte det inte, det gick alldeles för långsamt och lägg till slarvigt spel på det så uteblev kvitteringen.

….

Örebro gav det i alla fall en liten chans, för man spelade i alla fall med en gnutta mer energi och speed. Med det sagt så var det Skellefteå som fortsatt kunde styra spelet, möta upp när Örebro anföll och tryckte på. I den tionde minuten kunde gästerna utöka med ett femte mål, och i den 13 minuten var det smash ut när de tryckte in sexan. I slutet av matchen hade Örebro pucken inne i Skellefteås mål, men det dömdes bort då man tyckte att målvakten stördes av spelare. När matchen var över var det Skellefteå som stod som klara segrare.

….

Nej det här blev ingen bra avslutningsmatch på hemmaplan för Örebro Hockey, istället slutade det i fiasko, för vad ska man annars kalla den här insatsen. Här fanns det garanterat inget som var positivt, även om den första perioden fram till Skellefteås mål såg ok ut. Andra och tredje perioden ska man bara radera ut ur sitt minne, för det var en riktigt riktigt pinsam insats där det var helt osynkat.

Om man går till playoff-kval, vilket det fortsatt ser ut som så måste man vässa till sig ordentligt. Vilket man måste göra om man vill gå vidare från det kvalet, där kommer man garanterat möta lag som är så peppade och inspirerade att vilja fortsätta spel i Svenska Hockeyligans slutspel. Något som Örebro inte visade att man ville i kvällens matc.

Örebro ligger nu på tionde plats passerade av Rögle som vann sin match, MoDo föll borta mot Leksand och Malmö förlorade borta mot Färjestad. Som det ser ut i tabellen så är Modo fortsatt två poäng bakom, och Malmö tre poäng bakom vilket gör att det kan komma att avgöras på målskillnad.

På lördag 9 mars 2024 har Örebro en jättechans att få med sig tre klara poäng, där och då möte man superjumbon Oskarshamn på bortaplan.