Örebro HK bröt förlustsviten

By on 25 november, 2023
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro HKs svacka just nu är riktigt djup, fyra raka förluster med ett spel som inte liknar något kvalitativt. I dagens match tog man sig an Linköping HC på bortaplan, en match där förlustsviten bröts i en match som Örebro vann förtjänstfullt med 4-2.

Det blev en första period där varken tempo som spelkvalitet var på topp, det spel som passade Örebro mycket bra. Det såg ut som om bägge lagen åkte runt och kände av läget mer eller mindre hela tiden, för som spelet såg ut saknades den där nerven som behövs för att det ska se bra ut. I den 19 minuten var det faktiskt Örebro som tog ledningen, det gjorde man genom en fin styrning från Hannes Björninen.

Örebro kom ut i den andra perioden för att visa upp ett fint tempo med mycket intensitet, en positiv förändring från den inledande delen. I den sjunde minuten drog man på sig en utvisning som Linköping kunde ta tillvara på och kvitterade, 23 sekunder senare var Örebro tillbaka i ledningen. 2-1 målet till Örebro kom genom Milton Oscarsson. Örebro lilla överläge höll inte i sig speciellt länge och hemmalaget kom tillbaka för att jaga kvittering, Örebro kunde hålla emot och när man gick till pausvila var man i fortsatt ledning.

Början av den tredje perioden kom Örebro ut för att mer eller mindre äga tillställningen, det var ett helt annat spel laget visade upp där det gick undan. Redan i den första minuten hade man utökat ledningen, där och då var man inte helt nöjd. För redan i den andra minuten hade Ludvig Larsson slagit in Örebro fjärde puck, vilket gjorde att man hade en tremålsledning. Det målen gjorde att Linköping blev tvungna att öppna upp sig och för att komma ikapp, vilket gjorde att spelet öppnade upp sig ordentligt.

Örebro höll emot när ett desperat anstormande Linköping gjorde allt för att göra mål, å andra sidan gjorde Örebros spelare precis samma sak när offrade sig till höger och vänster. När slutsignalen ljöd var det Örebro som hade brutit förlustsviten, och man gjorde det men genuin inställning.

Det här var en match som passade Örebro riktigt riktigt bra när man mötte ett Linköping som inte höll någon högre kvalitet, det är viktigt att vinna matchen oavsett vilka man möter. Förhoppningsvis kan den här vinsten generera i en positiv riktning då det inte har sett speciellt ljust ut, vilket det gjorde mot Linköping. Här visade man att man kunde ta tillbaka taktpinnen, att man kunde steppa upp när det behövdes. Något som man ska ta med sig i framtida matcher, hur mycket det räcker när man ett mer kvalificerat motstånd återstår att se.

Tisdag 28 november 2023 i den 21 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 tar Örebro HK sig an Luleå Hockey i Behrn Arena.