Örebro HK fick med sig tre riktigt viktiga poäng

By on 23 januari, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro låg innan match en omgång efter, för att komma ikapp spelmässigt i tabellen tog man sig an Frölunda HC i Behrn Arena under tisdagskvällen. Örebro som just är inne i en ganska djup svacka skulle behöva få med sig någon gärna några poäng för ett kunna få ett lugn, och det var något man lyckades med mot Frölunda under tisdagskvällen när man vann med 2-1 i Behrn Arena

Örebro kom ut i den första perioden utan att egentligen som tidigare dominera spelet, ganska tidigt var det Frölunda som slog an taktpinnen. I den fjärde minuten drog Frölunda på sig utvisning och Örebro fick spela med en man mer på isen, det mynnade ut i att gästerna kunde göra 1-0. Ett mål som Örebros Jhonas Enroth får ta på sig, där skulle han ha agerat bättre. Efter målet var det fortsatt svagt spel från Örebro sida, där man inte skapade många chanser. 1-0 till Frölunda stod sig perioden ut.

Under den mållösa andra perioden jobbade Örebro upp sig och man började visa ett offensivt tungt spel, medans gästernas gick åt andra hållet.

I den tredje perioden hade Örebro ett fortsatt bra spel som mer eller mindre ökade desto längre tiden gick, och i den elfte minuten äntligen ett förlösande mål genom Robert Leino. Hans mål var Örebros första sedan 13 januari 2024, eller om man vill på åtta perioder. 1-1 på tavlan och nu hade man momentum, där man visade kraft med en offensiv som tryckte tillbaka Frölunda. Det spelet gav utdelning när William Wikman i den 14 minuten slog in ledningsmålet fram till 2-1, ett mål som han gjorde riktigt snyggt på volley. 2-1 blev även slutresultatet.

Det såg ut som ett ganska lojt vingklippt Örebro under den inledande perioden, där man inte alls var med på banan och man var rädd att man skulle åka på en till förlust. Men så hände något i den andra perioden där Frölunda inte alls kom upp i den nivå som de brukligt håller, Örebro kunde komma in i matchen och fick luft under vingarna. Ett läge som hemmalaget tog emot bra och framförallt utnyttjade, för det ska sägas att Frölunda hade ingen bra dag under de två avslutande perioderna. Nu kunde man hur som helst i den sista perioden göra ett förlösande mål, vilket gjorde att mer eller mindre alla spelarna i Örebro kunde spela ut på ett sätt som man inte hade gjort tidigare.

För där och då höjde man sig och tryckte på för allt man orkade, och orkade gjorde man där William Wikman till sist visade upp bra bollkänsla när han på volley tryckte in vinstmålet. Det ska även sägas att Frölundas tränare Roger Rönnberg, som normalt alltid är arg när han tycker att något inte har gått rätt till, i intervjun ganska lugnt konstaterade att hans lag hade vikt ner sig och inte alls var på den nivå där de hör hemma.

Nu spelar det ingen roll egentligen för tre poäng är tre poäng, men man ska inte dra för några större växlar på den här vinsten för Örebro. För som jag ser det så mötte man inte ett högkvalitativt lag som gick för fullt, som visade upp det där spelet som behövs för att vara med i toppen. Örebro vann mot ett för dagen riktigt mediokert Frölunda, men som sagt var en vinst är en vinst och nu är man uppe på en nionde plats i tabellen. Play in alltså, bra bara det.

I nästa match på torsdag 25 januari 2024 kan det bli åka av när Örebro tar sig an Skellefteå på bortaplan, där och då får man hoppas att även Skellefteå har en dålig dag på jobbet, alternativt att Örebro höjer sig ett par åtta steg och kör över hemmalaget.