Örebro HK föll med tennissiffror

By on 4 januari, 2024

Nytt år och nya förhoppningar, dags för 2024 års första match för Örebro Hockey. Där man ikväll ställdes mot HV71 i Behrn Arena, ett nytt år man startade med platt fall när man föll med tennissiffror.

Örebro började matchen sedvanligt med bra fart där man tog tag i matchen på ett bra sätt, det brukar hålla hyfsat länge sett till tidigare tillställningar. Den här gången jämnades det ut sig redan efter fem spelade minuter, där spelet blev slarvigt utan något organiserat spel från bägge lagen. I slutet av inledningsperioden var det HV71 som tog över det hela, vilket ledde till att de kunde göra första målet med bara två sekunder kvar av perioden.

Det jämna svängiga spelet fortsatte i den andra perioden utan att Örebro fick något grepp över spelet, istället var det HV71 som fortsatte mål produktionen. 0-2 kom i den andra minuten och 0-3 i den tionde minuten, Örebro kunde reducera i till 1-3 i den 17 minuten genom Glenn Gustafsson och ett litet ljus tändes. 1-3 stod sig perioden ut.

Det där målet som Örebros Glenn kunde göra i slutet av mittperioden gav inte direkt någon energi till laget, sett till hur den tredje perioden utvecklade sig. I den fjärde minuten kunde HV71 utöka ledningen till 1-4 i powerplay, ett spel och mål som gjorde att hemmalagets tränare Johan Hedberg till ett drastiskt drag. Johan plockade ut sin målvakt Jonas Arntzen redan i den tolfte minuten, ett drag som ledde fram till att Örebros andra mål kom när Axel Sundberg gjorde 2-4.

Nu räckte det inte långt, istället var det HV71 som ryckte upp sig för att göra två mål till. Set, match och slut när Örebro föll med 2-6 i baken, tack för den inledningen av 2024.

Nej det här var ingen rolig start på 2024 för Örebro Hockey, man föll mot ett HV71 som ligger på näst sista plats. Och man gjorde det på ett riktigt riktigt dåligt sätt, för här fanns absolut ingenting att ta med sig till nästa omgång. Det spelar ingen roll vad Johan Hedberg tror sig ha sett i positiv väg i den här matchen, för på något sätt hittar han alltid något som gör att Örebro har spelat bra trots idel ädel förluster eller helt enkelt dåliga insatser. Snacka om att leva i det blå och inte inse vilket mediokert lag han har att jobba med, alternativt att Johan själv styr skutan på så dåligt sätt att laget inte får ut sin potential. Det där får man välja själva, personligen tror jag att det handlar om rattfylla.

I och med förlusten är man nu nere i ”ingemansland” på en elfte plats med 40 poäng, där har man Rögle bakom sig med 36 poäng och just HV71 med 35 poäng. Några förluster till och några vinster till för Rögle respektive HV71 nu när de lagen har fått kontakt, ja då är man bara sådär nere på negativt kval.

Nu på lördag 6 januari 2024 står Örebro för en riktigt svår motståndare i form av serieledande Färjestad, en match som spelas i Behrn Arena.