Örebro HK knockades i mittperioden

By on 16 mars, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro hockey vann den första åttondelsfinalen av tre hemma i Behrn Arena mot Luleå Hockey, vinsten var den sjunde på raken och nu väntade den andra åttondelsfinalen i Coop Norrbotten Arena. Vinst och man var klar för kvartsfinal mot Färjestad BK, det blev en match där Örebro åkte på en rejäl knock i den andra perioden för att inte orka resa sig.

….

Örebros första perioden bestod mest av försvar, dels för att man drog på sig alldeles för många utvisningar samt att när man väl hade fullt manskap så var Luleå snäppet bättre. Det innebar att besöken i Luleås zon var sporadiska, där Örebro inte skapade något av värde. Positivt att Örebro i boxplay visade upp en riktigt bra karaktär, spelarna offrade sig verkligen för laget när man stoppade puckar i parti och minut. När väl pucken kom igenom var Jonas Arntzen i Örebro kasse riktigt stabil, när man gick till pausvila var det oavgjort.

….

I mittperioden blev det islossning, för Luleå där matchens första mål redan efter 49 sekunders spel. En situation där Örebros defensiv inte var påslaget som man skulle, hemmalagets Jack Connolly kunde retfullt framför Jonas Arntzen stöta in pucken. Efter det målet såg det ut som om Örebro hade checkat ut och checkat in på hotell för övernattning fram till måndagens tredje och direkt avgörande match.

För målen för Luleå fortsatte att komma, i den femte minuten kom 2-0. Ett mål som kom efter att Jonas Arntzen räddade och styrde pucken åt sidan, i ryggen på en medspelare och studs i mål. Det tredje målet för hemmalaget kom i den tionde minuten efter att en helt ren Juhan Tyrväinen kunde stänka upp pucken distinkt i högra krysset, man kan fråga sig varför lämna Arntzen så själv!? Överkörningen fortsatte perioden ut där Örebro inte fick till något över huvudtaget och det såg riktigt riktigt nedstämt ut, när man gick till periodvila var Luleå i ledning.

….

Örebros spel i sista perioden såg inledningsvis en aning bättre ut, man var med mer och man hade ett större puckinnehav. Mest berodde det på att Luleå hade slagit av på takten och såg ganska nöjda ut, nu gjorde Örebro inte något större väsen av sig där hemmalaget hade full koll på tillställningen. När slutsignalen ljöd hade Örebro inte varit i närheten av reducering och Luleå vann fullt rättvist, vilket gör att matchserien kommer att avgöras på måndag.

….

Nej det här blev en sorts härdsmälta från Örebros sida som mentalt inte var på plats i Coop Norrbotten Arena, i alla fall baserat på lagets mints sagt pinsamma insats. Man var inte med alls i match nummer två, det finns absolut ingenting som man kan ta med sig från den här matchen. Sen kan man tycka att om man nu har ishockey som på heltid och ligger på den nivå man behöver för att spela ett slutspel, så kan man inte spela som ett mediokert divison 1 gäng.

Nu gjorde Örebro det, det såg som pojkar mot män. I sista perioden var det som om Luleå åkte runt under en morgonvärming, där Örebro bara jagade och jagade. Nu måste Örebro nollställa den här förlusten, ta sig till hotellet för att varva ner och ladda inför måndagens helt avgörande match.

Måndag 18 mars 2024 avgörs det om det blir kvartsfinal eller inte för Örebro Hockey, matchen spelas mot Luleå i Coop Norrbotten Arena och det kommer säkerligen vara ett riktigt bra tryck.