Örebro HK mer eller mindre stal tre poäng från Luleå

By on 29 februari, 2024

Med bara sex matcher kvar av säsongen innan det drar ihop sig till slutspel, ser det just nu ut som om det blir playoff-kval för Örebro. Men poängen ska in också, det i en tajt bottenkamp om de åtråvärda platserna. I kvällens match tog man an sig laget precis ovanför Örebro i tabellen Luleå, en match där Örebro kunde mer eller mindre stal tre poäng.

….

Det var Örebro som sattes på prov direkt från start av Luleå, under de sex sju första minutrarna fick man knappt låna pucken. Men när Luleå schabblade till det i den fjärde minuten, kunde Glenn Gustafsson stjäla pucken och sätta 1-0 till hemmalaget. Spelet var efter det var fortsatt fördel Luleå, Örebro kom upp i en del anfall där det egentligen inte skapades mycket. Jag räknade till, utöver målet tre en aning farliga chanser, mer var det inte. Att Örebro kunde behålla ledningen kan tacka Luleås oförmåga att få till det där sista, och så Örebro målvakt för kvällen Jhonas Enroth för. När man gick till pausvila var Örebro i ledning.

….

I den andra perioden kom inte samma forcering från Luleå och Örebro var med på ett helt annat sätt, det var inte samma energi och inställning från gästerna vilket drog ner spelkvalitén. Bra för Örebro som inte var under samma stress, sett till spelet så var Luleå fortsatt i förarsätet. När man gick till pausvila var Örebro fortsatt i ledning.

….

Luleå kom ut i den sista perioden och satte tryck på Örebro för att få till en reducering, dock inte lika hårt som i den första. Örebro kunde komma upp för att i alla fall befinna sig i gästernas zon då och då, i den 13 minuten kom matchens och även säsongens snyggaste mål från en Örebroklubba. När Jonathan Lekkerimäki befann sig bakom Luleås mål i svepande rörelse satte pucken i krysset framför sig med ett zorromål, 2-0 som gav honom stående ovationer från publiken.

Luleå fortsatte att pressa på men kom inte närmare än att göra ett mål, det kom i den 18 minuten i spel med i boxplay. Ett mål som Örebro bjöd på, slött och stöddigt spel på gränsen till nonchalans som det såg ut gjorde att Jhonas Enroth inte fick hålla nollan. Nu blev det några mer mål, och när matchen var över hade Örebro borgat tre viktigt poäng.

….

Sett till matchbilden så gjorde Örebro egentligen ingen bra match, nu ska man vara glada att Luleå var något så otroligt ineffektiva. Man kan säga att det var tack vare det som Örebro vann matchen, och ska man på något sätt se positivt på det så handlar det bara om de där tre poängen som gör att man än så länge håller de jagande lagen bakom sig. För med bara fem matcher kvar så ser jag det som att Örebro inte kan komma ikapp och förbi Leksand på sjätte playoff-plats, man har i nuläget tolv poäng upp till Leksand och det är bara femton poäng kvar att spela om.

Tittar man nedåt så ligger MoDo tre poäng bakom och Rögle i ingemansland fem poäng bakom, visst inget är klart förrän det är klart men det ska mycket till om Örebro ska missa playoff-kval. Jag tror att det är bra för Örebro att spela många matcher, och kan man sig vidare från just playoff-kval så har man förhoppningsvis ångan uppe och kan rida på det. Nu har jag gått händelserna i förväg men som sagt var så ska det mycket för Örebro att ska missa ett slutspel, ska man komma längre än playoff-kval måste man även börja prestera bättre än ikväll. För man kan inte förlita sig på att motståndarna ska ha dåliga dagar/kvällar, match efter match.

Nu på lördag 2 mars 2024 åker man på ett riktigt test när man ställs mot tabelltvåan Växjö, det gör Örebro Behrn Arena i en kvällsmatch som börjar kl 18.