Örebro HK nollade borta mot Frölunda

By on 11 januari, 2024
Det ser riktigt mörkt ut i tabellen för Örebro Hockey.

Örebro Hockey befinner sig just nu på en riktigt dålig placering i tabellen, två raka förluster med tennissiffror och en form som är avgrundsdjup. I kvällens match var det Frölunda som stod för motståndet, ett motstånd där man föll pladask igen med fem mål i baken.

Ja det här blev en första period som helt enkelt antagligen gick till historien som en av Örebro Hockeys sämsta, även om det till en början såg hel ok ut. Om man ska se till tidigare matcher så ser det som om att man följer ett mönster, man är med bra från början för att över tid gå ner sig helt och hållet. Men skillnaden under den här inledande perioden att utespelarna såg ut som halshuggna höns, det var virrigt, det var oorganiserat, det var riktigt riktigt dåligt.

Ett spel där man lämnade Örebros målvakt för kvällen Jonas Arntzen mer eller mindre helt utlämnad, där Jonas ensam inte kunde stå emot hemmalagets enorma tryck. Den första perioden slutade till sist 34-0 till Frölunda, och som det såg ut kunde man lika gärna där och då kasta in handduken och åka hem till Örebro.

….

Örebro fick inleda den andra perioden med att bara försvara sig, där ett Frölunda fortsatte offensiven som man hade avslutat första perioden med. I den fjärde minuten small det till igen bakom Jonas Arntzen, 4-0 till hemmalaget kom genom Carl Klingberg. Efter det backad Frölunda av och gick ner i både tempo som spelintensitet, vilket gjorde att Örebro kunde börja skapa den hel del chanser. Något som inte kunde utnyttjas där man inte riktigt var påslagna, för det ska sägas att det fanns ett par klockrena lägen där det lika gärna kunde ha varit mål. Frölunda var i fortsatt ledning när man gick till periodvila.

….

Inte blev det bättre i den tredje perioden för Örebro, istället var det Frölunda som inledde sista delen som den andra. 5-0 målet kom i den tredje minuten för hemmalaget, och Örebro var ett slaget lag. Efter det målet blev det mer eller mindre en transportsträcka fram till slutsignalen, där Örebro inte kunde spräcka nollan. Matchen vanns enkelt av Frölunda med 5-0.

….

När Örebro inte kunde sjunka lägre så bevisade de att det kunde man visst det, ytterligare en jätteförlust med hela fem mål i baken men med den skillnaden att man inte gjorde något mål framåt. Ser man till målstatistiken så har Örebro släppt in 17 mål och gjort fem på tre matcher, ett resultat som speglar hur laget mår just nu. Och bra kan man inte må när man får stå och se på hur motståndarna stundtals åker åttor runt dem, vad man ska göra har jag ingen aning om. För ska man försöka förstå hur tränare Johan Hedberg tänker runt det här problemet blir man inte riktigt klok, från och till yrar han runt som om han har hallucinationer. Även om han under de intervjuer i matchen mot Frölunda hade någon sorts form av uppenbarelse där även han uppriktigt och ärligt la fram orden, så det ska bli intressant att se hur laget kommer att uppträda i Behrn Arena mot Malmö på lördag.

Nu ligger Örebro på en 12 plats i tabellen, tredje sist med bara HV71 och sladdande Oskarshamn på sista plats. Där HV71 bara är tre poäng bakom, nu väntar en riktigt viktig match hemma mot Malmö. Ett Malmö som ligger på platsen ovanför Örebro där det bara skiljer en poäng, på sista play in plats hittar man MoDo bara två poäng framför så vinst på lördag är av yttersta vikt.

I den 32 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 möter Örebro Malmö på hemmais, lördag 13 januari kl 18.00 blir det upp till bevis, igen.