Örebro HK nollade hemma för andra matchen på raken

By on 30 januari, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro HK har påbörjar en positiv klättring i både tabell som spel, trots förlust senast mot Timrå IK har man visat upp ett bättre spel som har gjort att man har två vunna matcher av tre under förra veckan. I kvällens match tog man sig an ett krisande Timrå som kom till spel med fem raka förluster, i tabellen innan match var det bara en poäng som skiljde lagen åt. När matchen var färdigspelad hade gästerna gått om Örebro, för att i nuläget ligga två poäng före i tabellen.

….

Den första perioden blev till jämn tillställning där Örebro varken dominerad eller trycktes tillbaka, inget av lagen kom fram för att skapa några direkta farliga lägen. I den 14 minuten blev Örebro Filip Berglund otäckt tacklad så att han åkte rakt in i sargen med huvudet före av Timrås Henry Bowlby, den tacklingen resulterade i en fem + game för Henry som fick matchstraff och Örebro spel fem mot fyra i fem minuter. Ett övertag som inte resulterade i något mål eller organiserat spel heller för den delen, ska man vara ärlig var det ett powerplayspel som var långt under isen. Första perioden slutade oavgjort.

….

Om Örebro inte kom upp i nivå under den första perioden, så sjönk spelkvalitén en aning under mittperioden. Som det såg ut så var det slarvigt, ängsligt på något sätt som att laget inte riktigt vågade spela ut. Även gästernas insats var inte speciellt bra, men inte som Örebros. Det var Rögle som långa stunder förde spelet i andra perioden, i den 19 minuten kunde gästerna ta ledningen fram till 1-0 i bortafavör. 1-0 var resultatet när man gick till periodvila.

….

Den sista perioden bjöd inte direkt något skönspel från Örebros sida, segt, vilset och helt klart sökande. Man vart inte ens i närheten av att komma fram till något sorts form läge där man skulle ha kunnat kvitter Rögles ledning, ett Rögle som kunde hålla försprånget tiden ut. Matchen vanns av Rögle med 1-0 i bortafavör, och Örebro nollat hemma för andra matchen på raken.

….

Nej, det här var inget som Örebro behövde med tanke på tabelläget, och hur det ser ut poängmässigt för de jagande lagen. Jag trodde ärligt att Örebro skulle komma att göra en bättre match än det här, med tanke på insatserna på de första matcherna föregående vecka. Matcher där spelet faktiskt såg helt ok ut, två matcher där man även plockade fem poäng av sex möjliga. Nu hade Örebro tre matcher under samma vecka, förståeligt kunde man ta en förlust i den sista där orken såg ut att sinat.

Innan tisdagens omgång hade man två dagar på sig att vila upp sig, ladda batterier och ta hand om sig själva helt enkelt. Så såg det inte ut i kvällens match mot Rögle i Behrn Arena, man skulle kunna tro att de hade haft ett riktigt riktigt tung träningsläger under de här två dagarna, för det fanns varken ork, energi eller tyngd i Örebro spel. Det här var så dåligt så man kan faktiskt undra om man vill vinna, eller för den delen söka sig på enklast väg fram till motståndarnas mål för att kunna hota på riktigt.

Positivt i alla fall var att lagen runt omkring Örebro, förutom Rögle då som gick förbi Örebro i tabellen, MoDo och HV71 förlorade sina respektive matcher. Man ska försöka att hitta något som är positivt när det ser såhär mörkt ut.

Nu väntar Luleå på bortais i den 39 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 för Örebro Hockey, en match som spelas torsdag 1 februari 2024.

Matchfakta Örebro Hockey vs Rögle BK

• 13.38 Utvisning Rögle BK, fem +20 minuter Henry Bowlby, Boarding + Game misconduct.
  • 20.00 Utvisning Örebro, två minuter Milton Oscarsson, High Sticking.

Den första perioden slutade 0-0.
Skottstatistiken för den första perioden Örebro Hockey 5 vs Rögle BK 5.

• 38.21 Mål Rögle, Axel Smeds 0-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Rögle.