Örebro HK nollade igen

By on 20 januari, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

The botten is nådd för Örebro Hockey, åker man på en förlust mot Oskarshamn ja då har man inte några större förhoppningar på varken framgångar eller vinster. I kvällens match tog man sig an serieledande Växjö på bortaplan, en utmaning deluxe med tanke på hur det har sett ut. Kvällens match förlorade Örebro, en match där man blev nollade igen.

Örebro kom ut i sedvanligt sätt och tryckte på ordentligt, i mina ögon sett tyngre än vanligt och man smällde på ordentligt där man visade att man var bättre än hur läget ser ut. Men så på något konstigt sätt så händer det där som gör att man tappar spelet, i den här matchen gjorde man rent ut sagt ett skitbyte och så hade man en man för mycket på isen. Vad hände då, jo Växjö kunde ta ledningen i powerplay i den nionde minuten. Efter baklängesmålet såg det som om spelarna sjönk ihop en aning och Växjö växte ett snäpp, det ledde fram till 2-0 till hemmalaget i den elfte minuten. Sen var det ett Växjö som bara växte sig större och större, och i slutet av perioden blev det snurrigt i Örebro defensiv. När man gick till pausvila var Växjö i ledning.

Känslan i den andra perioden var att Örebro mer eller mindre var ett steg bakom ett Växjö som dikterade matchen, om det såg ut som om att Örebro var med på banan berodde det mest på att hemmalaget åkte runt för att ladda upp batterierna. När Växjö hade gjort det så var det dags för mål, i den 13 minuten kom 3-0 och i den 15 minuten 4-0 i powerplay. I mittperioden hade hemmalaget förvandlat Örebro till ett pojklag, för bättre än så spelade man inte.

Den tredje perioden blev en ren transportsträcka för hemmalaget som ber eller mindre bara spelade av matchen, det mot ett Örebro som inte direkt såg ut att vilja något över huvudtaget. Så kan det inte se ut om man ska spela för laget, jaget och framförallt fansen. I den avslutande perioden blev det inga mer mål, Växjö vann med 4-0.

När ”The botten is nådd” finns det bara en väg, och det är faktiskt uppåt. Man måste börja ta steg, titta tillbaka till om man eller vad man gjorde som var bra. I den här matchen ska man kolla på de sju första minutrarna när man faktiskt såg ut som ett SHL-lag, när man var tunga, starka och låg tätt på motståndarna. Sen måste man se till den mentala biten, bara för att man åker på ett baklängesmål kan man inte tappa det man gjorde i sekvensen innan.

Nu gjorde spelarna i Örebro just det, de såg förvirrade, lamslagna ut av en sån enkel sak. Nej, i det läget skulle man bita hårdare i tandskydde och fortsätta den fajt som man hade startat, nu vek man istället ner sig och det spred sig en doft av Hockeyallsvenskan över Örebro och det är inte ok.

Ser man till läget i det supertajta bottenläget så förlorade alla de lagen som har slagläge på Örebro, ett måste om man ska vara kvar i SHL som det ser ut just nu.

Redan på tisdag 23 januari 2024 i den 35 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 tar Örebro Hockey emot Frölunda HC i Behrn Arena, ett Frölunda som krossade Örebro med 5-0 i i Göteborg torsdag 11 januari 2024.

Revansch kanske, men om man ska lyckas med det så måste man avsluta matcher som man brukar starta dem. Gärna göra några mål också, för nu blev man nollade igen.