Örebro HK orkade inte med HV71

By on 5 mars, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey var innan kvällens bortamatch mot HV71 på säker mark när det gäller playoff-kval, dock hade både jagande Rögle och MoDo bara tre poäng upp. Med det i åtanke låg det en viss press i luften, i matchen i Jönköping vägde Örebro för lätt och hemmalaget fick med sig tre poäng.

….

Den första periodens första två minuter blev till ett litet målkalas, 1-0 HV71 efter 70 sekunders spel. Kvittering Örebro, 1-1 bara 20 sekunder efteråt. Två mål som kom till efter styrning och studs, med två målvakter utan att ha någon chans. Efter den öppningen jämnade spelet ut sig och spelet svängde fram och tillbaka, där Örebro såg ganska sega ut och det stämde inte riktigt.

I den tionde minuten kom HVs ledningsmål efter en styrning, även det en aning konstigt där Örebros målvakt för kvällen Jonas Arntzen ställdes helt och hållet. Örebros spel i den första perioden kom inte upp i den nivå som man kan hålla,  det ska tilläggas att utan Arntzens insats i den första perioden hade hemmalaget varit i en större ledning. När man gick till pausvila var HV71 i ledning.

….

Det sega spelet från Örebros inledningsperioden fortsatte i den andra, där det såg ganska håglöst och oinspirerat ut. Med exakt 17 spelade minuter kom kvitteringen, målet kom genom Robin Norell fram till 2-2. Ytterligare ett konstigt mål där Robin helt helt enkelt slängde in pucken mot HVs mål, och pucken styrdes in via försvarare, alla mål räknas.

När man gick till pausvila var det oavgjort.

….

Den tredje perioden blev precis lika håglös som den andra, där Örebro såg fortsatt sega och sjabbliga ut. Man kom inte upp något tempo alls, puckhantering usel och på den vägen var det. I den 16 minuten kunde HV71 ta ledningen efter att ha ställt upp ett organiserat spel i Örebro zon, 3-2 och det såg mörkt ut.

Ett sånt mål med 4.24 minuter kvar borde väcka ett lag, där desperationen skulle kicka in och där man skulle massivt trycka på för att i alla fall göra en kvittering. Men inte Örebro inte, visserligen gjorde man en liten liten uppryckning, men inte så att det räckte till och det var HV71 som vann en för dom en riktigt viktig seger.

….

Sett till matchen ur Örebros synvinkel var det en rent ut sagt urusel insats där ingenting var positivt, i alla fall nu när det kommer ett eventuellt slutspel. Spelmässigt så kändes kvällens match ganska ensidig, när man väl etablerade spel i offensiv zon såg det som om att alla puckar skulle gå till en och samma spelare. I alla fall när Lekkerimäki var på isen, det skulle vara han som ska göra målen. Så ska det inte vara för då tappar alldeles för mycket i offensiven, sen ska såklart de andra två femmorna leverera.

I den här matchen kunde varken Lekkerimäki som andra spelare kom upp i den nivå som behövs för att få med sig tre stadiga poäng, något man ska ta med sig. Ska Örebro ta sig an de tre sista matcherna på det här sättet då är risken stor att det blir en tidig semester.

På tal om att risken är stor sett till tabellen så är nu MoDo bara två poäng bakom efter att ha fått med sig en extrapoäng, Malmö är nu tre poäng bakom efter en vinst och Rögle fortsatt tre poäng bakom efter förlust. Örebro är fortfarande klara för playoff-kval där man ligger på en nionde plats, men det är tre matcher kvar.

Nu på torsdag 7 februari 2024 spelar Örebro sin sista match i Behrn Arena för säsongen, och det gör man mot topplaget Skellefteå i den 49 omgången av Svenska Hockeyligan 20203/2024. Ett lag som Örebro har två vinster och en förlust på övertid mot, hoppet finns med andra ord.