Örebro HK tog tre tunga poäng

By on 15 februari, 2022

Under tisdagen spelade Örebro HK match borta mot Skellefteå AIK i den 39 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro hade inför kvällens match vunnit fyra av sina fem senaste matcher och var i hygglig form. Skellefteå å andra sidan hade även de fyra av fem vunna matcher. Tidigare möten mellan lagen hade dock varit jämna så det såg ut att kunna bli en tight mach.

Matchen började lite trevande, men Örebro tog snabbt tag i taktpinnen och kunde ta ledningen i den tredje minuten genom Juuso Puustinen. Skellefteå jobbade sig sedan in i matchen och när Örebro drog på sig ett par utvisningar kunde Skellefteå sätta kvitteringen i det andra powerplayet. Bara 24 sekunder senare kunde hemmalaget ta ledningen. Perioden slutade 2-1 till Skellefteå.

Det var ett Örebro som bestämt sig för att ta tillbaks initiativet och man lyckades med det, när Skellefteå fick en utvisning i den sjunde minuten kunde Robert Leino kvittera. Örebro fortsatte efter målet att pressa hemmalaget och kunde i den elfte minuten återta ledningen genom Christopher Mastomäki. Men Örebro saktade inte ner och gjorde det riktigt jobbigt för Skellefteå, när hemmalaget sedan drog på sig två utvisningar kunde Nick Ebert utöka ledningen till 2-4. Perioden slutade 3-0 till Örebro.

Skellefteå kom ut med en betydligt bättre fart och attityd till den tredje perioden och det blev en tight och tät fight hela vägen, men Örebro lyckades hålla tätt och perioden blev mållös. Perioden slutade 0-0. Matchen slutade 4-2 till Örebro.

Detta var en av de bättre bortamatcherna jag sett från Örebros sida och ikväll fungerade också powerplayet en nyckel för vinsten. Nu hoppas jag att laget kan ta med sig den energi man visade idag till matchen på torsdag mot Brynas.

I nästa match möter Örebro HK på torsdag den 17 februari borta mot Brynäs.

Matchfakta Skellefteå AIK vs Örebro HK

• 3 minuten mål Örebro, 0-1 Juuso Puustinen.
  • 6 minuten utvisning Örebro, två minuter Nicholas Halloran Tripping. Powerplay Skellefteå, utan resultat.
  • 9 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Albin Sundsvik Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Interference. Powerplay Skellefteå, mål 1-1 Filip Sandberg.
  • 13 minuten mål Skellefteå, 2-1 Albin Sundsvik.

Första perioden slutade 2-1 till Skellefteå
Skottstatistik första perioden Skellefteå AIK 10 – Örebro HK 10

• 7 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Petter Granberg Tripping. Powerplay Örebro, mål 2-2 Robert Leino.
  • 11 minuten mål Örebro, 2-3 Christopher Mastomäki.
  • 14 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Fred Nilsson Hög klubba. Powerplay Örebro.
  • 16 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Oscar Möller Tripping. Spel 5 mot 3 för Örebro, mål 2-4 Nick Ebert.
  •

Andra perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Skellefteå AIK 4 – Örebro HK x16

• 3 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Albin Sundsvik Slashing. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 10 minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Interference. Powerplay Skellefteå, utan resultat.
  • 13 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Simon Robertsson Slashing. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Interference. Powerplay Skellefteå, utan resultat.