Örebro HK tog viktig seger mot IK Oskarshamn

By on 15 mars, 2022

Under tisdagen åkte Örebro HK till Oskarshamn för att ta sig an IK Oskarshamns för den näst sista bortamatchen i grundserien av SHL 2021/2022.

Örebro som haltat något på slutet fick till en kanonmatch senast borta mot Djurgården behövde vinna för att börja säkra upp sin sjätteplats i tabellen. Oskarshamn å andra sidan hade haft det svårt hemma och behövde poäng för att säkra sin tiondeplats.

Örebro kändes ordentligt på ställda redan från start och skapade redan från start flera lägen, och i den fjärde minuten kunde bortalaget ta ledningen genom Daniel Audette 0-1. Efter målet fortsatte Örebro att trycka på och Oskarshamn hade svårt att skapa några farligheter, men i den elfte minuten fångade man upp en missad Örebro passning som Cameron Brace kunde utnyttja och kvittera 1-1. Bortalaget fortsatte att spela ett bra passningsspel och i den 17 minuten kunde Linus Öberg åter ge Örebro ledningen 1-2. Efter bara elva sekunder var det åter dags när Daniel Audette gjorde sitt andra mål i Örebro tröjan och andra för matchen 1-3. Örebro fortsatte att skapa chanser men perioden slutade 3-1 till Örebro.

Det var ett Oskarshamn med betydligt mycket mer fart och beslutsamhet som kom ut till den andra perioden och skapade snabbt några chanser, men Örebro rede ut det hela och fick ordning på sitt försvarsspel. Dock var det hemmalaget som fortsatte skapa chanser och utan en storspelande Jhonas Enroth hade det nog inte gått att hålla nollan i den andra perioden. Även Örebro skapade några chanser under den andra perioden men den slutade 0-0.

Den tredje perioden blev ganska jämn spelmässigt men där Örebro flyttade upp försvaret och lyckades många gånger stoppa Oskarshamn redan där. När väl Oskarshamn lyckades komma till avslut så stod Jhonas Enroth där och stoppade pucken. Matchen var ganska märklig ändå då det dröjde ända till den 19 minuten i period tre innan första utvisningen kom, Örebro kunde då i boxplay avsluta med att Oliver Eklind satte 1-4 i tomt mål.

En bra match från Örebros sida och då framför allt i den första perioden då man verkligen kunde dominera spelet. Sen håller man huvudet kalt i period två då Oskarshamn pressar på. I den tredje kändes det som om Örebro kontrollerade matchen och så kunde man ju avsluta med ett mål i boxplay. Nu gäller det att ta till vara på den vila man får innan nästa match då den inte går av stapeln för än nästa match, så att man inte tappar det lilla momentum man lyckats bygga upp.

Nästa match spelar Örebro HK på tisdag den 22 mars borta mot Linköping HC.

Matchfakta IK Oskarshamn vs Örebro HK

• 03.29 mål Örebro, 0-1 Daniel Audette.
  • 10.12 mål Oskarshamn, 1-1 Cameron Brace.

Skottstatistik andra perioden IK Oskarshamn 8 – Örebro HK 7

• 18.34 utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Interference. Powerplay Oskarshamn, mål Örebro 1-4 Oliver Eklind.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro