Örebro HK vann målrik match

By on 31 augusti, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Under torsdagen var det dags för Örebro Hockey att ta sig an HV71 i ännu en försäsongsmatch inför SHL 2023/2024.

Örebro vann senaste försäsongsmatcher mot Färjestad med 4-1 och ville nu följa upp den segern. HV71 å andra sidan föll på övertid mot Oskarshamn och ville verkligen visa att man är i bättre slag än förra säsongen.

Det var Örebro som tog tag i den spelmässiga tacktpinnen redan från starten av den första perioden och kunde i den 31 sekunden ta ledningen med 0-1 genom Ludvig Larsson. Bortalaget fortsatte efter målet med sitt fina spel och även om HV71 stack upp ibland så var det Örebro som hade de heta chanserna. I den sjätte minuten var det sedan dax igen då Axel Sundberg kunde peta in pucken bakom HV71 målvakten och 0-2 var ett faktum. Nu började hemmalaget lyfta sig lite och lyckades i alla fall hejda Örebros anstormning, men några hetare chanser blev det inte och Örebro kunde gå till periodvila med en 2-0 ledning.

HV71 kom ut med bättre fart i den andra perioden och satte mer press på Örebro, detta resulterade snart i ett powerplay för hemmalaget och i den andra minuten kunde HV71 reducera 1-2. Hemmalaget fortsatte att ligga på och knappt tv och en halv minut senare kunde HV71 kvittera, även denna gång i powerplay. Örebro jobbade sig nu sakta in i matchen och när HV71 fick en utvisning kunde Emil Larsson i den 17 minuten åter ge Örebro ledningen. HV71 vann den andra perioden med 2-1.

I den tredje perioden satte Örebro full fart från start och kunde efter 56 sekunder sätta 2-4 genom Jonathan Lekkerimäki. Men HV71 kom igen och i sjätte minuten reducerade hemmalaget 3-5. Efter målet blev det lite mer Hawaii hockey och det drog Örebro nytta av och utökade sin ledning genom Emil Larsson till 3-5. Men hemmalaget hade inte gett upp och när man forcerade så kunde man sätta reduceringen 4-5, och tog sedan ut sin målvakt för att försöka få till en kvittering. HV71 kunde dock inte leverera och Örebro vann matchen med 5-4.

Det var en match med många ansikten, där Örebro dominerade den första perioden och HV71 tog hand om den andra och en ganska jämn tredje period där Örebro lyckades hålla undan. Örebro behöver nog titta lite på sitt boxplay då flera av HV71 målen kom när de fick spela powerplay. Annars tycker jag att det börjar se bra ut även om det fortfarande finns mycket att jobba på.

Tisdagen den 5 september är det dags igen för då tar Örebro HK  sig an Djurgårdens IF i den sjunde träningsmatch.