Örebro Hockey tog ordentligt revansch på hemmaplan

By on 13 januari, 2018

Örebro Hockey tar emot Skellefteå AIK dagen efter förlusten borta, en match där Örebro absolut inte var med på banan. Ny match nya förväntningar för hemmalaget som har allt att vinna, de jagande lagen bakom Karlskrona förlorade, Rögle fick med sig en poäng och Mora hade match samtidigt som ÖHK.

Som väntat kom Skellefteå ut stenhårt i första perioden, och det var tack vare deras intensiva spel som Örebro inte hängde med och åkte på en första utvisning. Örebro backade hem, red ut stormen för att börja jobba sig in i matchen. Bägge lagen kämpade ordentligt och det var kamp över hela banan, spelet tillknäppt men inget direkt fult spel som igår.
Skottstatistiken 8-8
Perioden 0-0, matchen 0-0

Det var ett heltänt Örebro som kom ut i den andra perioden, laget visade upp en energi och glöd som var som bortblåst i gårdagens match. Hemmalaget dominerade spelet stora delar av perioden och det speglade sig i både skottstatistik som målprotokoll. 1-0 gjorde Viktor Ekbom, 2-0 Sakari Manninen och 3-0 Daniel viksten.
Skottstatistiken Örebro 15 – Skellefteå 5
Perioden 3-0 till Örebro, matchen 3-0 till Örebro

I den tredje vaknade Skellefteå till liv och började spela som de kan när de är som bäst, Örebro backade hem och fick koncentrera sig på försvar. Bortalaget fick in ett mål efter en rörig situation där pucken studsade till en Skellefteåspelare som bokstavligen kunde tryck in pucken till en 1-3 reducering, och gästerna hade kontakt. I slutet av perioden plockad bortalaget ut målvakten och gick för mål, men det slutade med att Örebro i sista minuten kunde ta pucken genom Sakari Manninen som chippade fram den till Johan Wiklander som enkelt kunde punktera matchen med att enkelt lägga in 4-1.
Skottstatistiken Örebro 8 – Skellefteå 14
Perioden 1-1, matchen 4-1 till Örebro

Det var ett pånyttfött Örebro som kom till match i Behrn Arena i den andra drabbningen i  back-to-back mötet mot Skellefteå, det märktes att laget hade fått en nytändning där energin var med från början. Till en början var gästerna med och stundtals hetare, men Örebro klev upp och mötte Skellefteå högt i banan. Ett spel som visade att hemmalaget ville mer än gästerna, något som visade sig i mittperioden när Örebro gick ifrån rättvist till 3-0. I sista delen blev det mer positionsspel och Skellefteå växte in mer och mer för att mer eller mindre ta över. Örebro stod emot och kunde till sist punktera tillställningen. Matchens spelare var Sakari Manninen, även Johan Wiklander gjorde en helgjuten insats.

Även resultaten i de andra matcherna gick Örebro väg, förlust för Karlskrona, ett hett Rögle fick bara med sig en poäng och Mora föll med 4-1. Med en match mindre än Mora ligger ÖHK fem före och nio poäng före Karlskrona. Rögle har två matcher mer spelade har sex poäng upp till Örebro.

Nu väntar Linköping HC hemma torsdag 18 januari, och kan Örebro få med sig spelet från kvällens match då kan det sluta riktigt bra.