Örebro Hockey vek ner sig mot Rögle

By on 20 januari, 2018

Örebro Hockey tog emot Rögle i sin hemmaborg Behrn Arena, Rögle ligger på platsen under ÖHK med fem poäng mindre. En viktig match i bottenstriden där Örebro kunde utöka, samtidigt som Rögle ville komma ikapp. Bägge lagen hade vunnit tre av fyra matcher inför mötet, Rögle hade tagit en poäng mer än Örebro på de matcherna.

Första perioden blev en ganska snäll tillställning med mycket spel på fria ytor, inget av lagen stängde ytorna och gjorde det svårt för varandra. Det visades känslor vid ett tillfälle bakom Örebro mål, där domaren bedömde det som lugnt. Rögle kunde ta ledningen i den tionde minuten, 1-0 till bortalaget. Örebro trampade på framåt och fick med sig ett power play i den trettonde minuten, ett överläge de inte kunde utnyttja till sin fördel.
Skottstatistik Örebro 13 – Rögle 9
Perioden slutade 1-0 till Rögle, matchen 1-0 till Rögle

I den andra perioden tuffade spelet till sig och Örebro tog tag i taktpinnen desto längre tiden gick, hemmalaget sköt bra och fick utdelning två gånger genom Joakim Andersson och Kalle Olsson. Det var Örebro som dominerade spelet och var vassast framåt.
Skottstatistik Örebro 11 – Rögle 8
Perioden slutade 2-0 till Örebro, matchen 2-1 till Örebro

Tredje perioden dominerades av Rögle som tog tag i taktpinnen och tryckte på ordentligt, Örebro hängde inte med alls och skapade inte mycket framåt alls. Bortalagets tryck fick utdelning, och i den trettonde minuten kunde Rögle kvittera till 1-1.
Skottstatistiken Örebro 4 – Rögle 13
Perioden slutade 1-0 till Rögle, matchen 2-2.

1,36 in på förlängningen drog Örebro på sig en utvisning genom Linus Arnesson för holding, ÖHK klarade av utvisningen. I den fjärde minuten kunde Rögle avgöra och få med sig extrapoängen.

Sammanfattat så var den första perioden inte mycket att glädja sig åt, spelet var mer som en ”träningsmatch” utan energi eller kampvilja. Även om Örebro sköt mer skott som träffade mål var det bortalaget som tog ledningen, ett mål man skulle kunna tro fungera som väckarklocka, men inte det inte. I andra perioden var det andra takter från Örebro sida, nu började man visa att man förstod hur viktig matchen och inse att poängen faktiskt var viktiga. ÖHC klev in och visade lagmoral och stridsvilja, de ”skadesköt” Rögles spelare, de dominerade spelet och de gjorde framförallt mål. Sist 20 var det Rögle som helt klart ville mer, gästerna rev och slet, Örebro kunde inte mer än sticka upp då och då. Gästernas slit gav utdelning kvittera och tvinga fram en utdelning. I förlängningen drog Örebro på sig en utvisning som de klarade av, men det var Rögle som till sist fick med sig extrapoängen.

Om man ska vinna matcher måste man spela hela tre perioder, inte bara en mittenperiod. Nu visade Örebro upp just en fin mittdel, men kunde inte ta med sig spelet in i sista. Något man måste jobba på är inställningen, att inte släppa mentalt att hela tiden jobba matchen ut. Laget har svårt när de får ett överläge att förvalta, att föra en match fungerar inte i dagsläget.

Nu fick Örebro i alla fall med sig en extrapoäng, viktigt när det kommer till att undvika kvalplatsen. Närmaste konkurrenten under strecket Mora förlorade bort mot jumbon Karlskrona och är nu åtta poäng bakom Örebro.