Nu byggs gång- och cykelbana på Östra Nobelgatan – begränsad framkomlighet från v 17

Av på 20 april, 2022
Blåmarkerat område visar ombyggnationen.
Bild: Örebro kommun

Under vecka 17 börjar arbetet med att göra en gång- och cykelbana på Östra Nobelgatan för att göra sträckan säkrare för de som går och cyklar där, arbetet beräknas vara klart under sommaren och innebär en begränsad framkomlighet för trafikanter – välj en annan väg om möjligt under denna period.

Östra Nobelgatan är en sträcka som många trafikanter passerar dagligen och nu ska gatan breddas för att göra plats för en gång- och cykelbana och bli säkrare för de som går och cyklar där.

Arbetet börjar under vecka 17 med målet att vara klar till sommaren. Under arbetet blir framkomligheten för trafikanter begränsad och hastigheten sänks. Under delar av byggperioden kommer även trafikljuset vid Storgatan/Östra Nobelgatan att stängas av. Välj annan väg om möjligt.

– Framkomligheten kommer påverka trafiken och om är det möjligt, så välj en annan väg under denna period. Det är viktigt att ambulans, brandkår, polis och bussarna kommer fram här. Vi hoppas trafikanterna har förståelse för ombyggnationen och vad det innebär, samt att det kommer bli någonting bra utav detta, säger Nicklas Söderberg, projektledare.

För att minimera störningar i trafiken kan även kvällsarbete på platsen förekomma. Gång och cykelbanan förväntas vara klar under sommaren. Aktuell information finns på orebro.se/gata

Örebro | Östra Bangatan
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in