Örebro kommun delar ut interna miljöpriset 2018

Av på 10 december, 2018

Kommunfullmäktige delar ut Örebro kommuns interna miljöpris 2018 tisdag 11 december – i syfte att lyfta fram goda förebilder och ge ökat fokus åt miljöfrågorna.

Vinnaren presenteras under en prisceremoni på Kommunfullmäktige i Sessionssalen, Rådhuset i Örebro. Priset som delas ut är en check på 50 000 kr att använda i det fortsatta miljöarbetet och ett diplom.

– Det fanns flera intressanta nomineringar till årets interna miljöpris, men den vinnande verksamheten stack ut lite extra under juryarbetet, säger Per-Åke Sörman (C), kommunalråd och ordförande i juryn. Deras arbete är en källa till inspiration och kunskap för många medborgare och de är verkligen värda att uppmärksammas.

Om priset
Örebro kommun delar varje år ut två miljöpris, ett internt och ett externt. Det interna priset har delats ut sedan 1995 och det externa priset sedan 1985. Kommunens interna miljöpris tilldelas en person, verksamhet eller bolag inom den kommunala organisationen som på ett utmärkande sätt arbetar för en bättre miljö. Syftet med priset är att lyfta fram goda förebilder och ge ökat fokus åt miljöfrågorna. Juryn har bedömt nomineringarna bland annat utifrån miljövinster, inspiration, spridningseffekt och mervärden utifrån social hållbarhet.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in