Örebro kommuns seniorrestauranger öppnar igen 6 september

Av på 3 september, 2021
Arkivbild

På grund av coronapandemin fick Örebro kommuns seniorrestauranger stängas våren 2020. Måndagen den 6 september 2021 öppnar de igen för pensionärer.

Kommunens seniorrestauranger erbjuder lunch och kaffe till pensionärer. Restaurangerna ligger i anslutning till vård- och omsorgsboenden, trygghetsbostäder och seniorboenden.

Tack vare den höga vaccinationsgraden bland äldre kan seniorrestaurangerna åter igen öppna. Av invånarna som fyllt 65 år är 93 procent fullvaccinerade mot covid-19. Men givetvis är det viktigt att fortsätta följa rekommendationerna och bara komma till restaurangen om man är frisk.

Det är viktigt att hålla avstånd om det uppstår kö till serveringen. Handsprit finns tillgängligt och det kommer finnas skyltar om hur många som får sitta vid varje bord. Måltidspersonalen kommer lägga upp maten och salladen till gästerna.

I vanliga fall är anhöriga till pensionärer som gästar kommunens seniorrestauranger välkomna, men på grund av coronapandemin önskar kommunen att anhöriga lämnar platserna till de pensionärer som vill komma och äta.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in