Örebro SK fick oavgjord mot Västerås

By on 17 mars, 2024

Under söndagen var det dags för Örebro SK att spela försäsongsmatch mot den forne E18 rivalen och nu mera allsvenska Västerås SK borta i Västerås.

Örebro som vunnit fem av sina sju tidigare försäsongsmatcher skulle nu för första gången möta ett lag med femmans backlinje som spelade man man försvar.

Det var Västerås som hade det större bollinnehavet i inledningen av matchen och skapade press mot Örebro, men Örebros försvar höll emot bra och gjorde det svårt för hemmalaget. I den 12 minuten kunde så Kalle Holmberg snappa upp en boll efter ett misstag i Västerås förvaret och sätta 0-1 för Örebro efter att ha rundat målvakten. Efter målet samlade Västerås ihop sig och fortsatte sin press, i den 24 minuten kunde matchen kvitteras efter ett självmål när en Örebro spelare fick bollen på fötterna under ett Västerås anfall 1-1. Hemmalaget fortsatte med ett massivt tryck men det var Örebro som lyckades sätta 1-2 genom Valgeir Valgeirsson, efter en snabb omställning och fint spel i den 39 minuten. Första halvlek slutade 2-1 till Örebro trots massiv Västerås dominans.

Den andra halvleken startade med en inte lika stor Västerås dominans som i den första halvleken och Örebros försvarsspel kändes stabilare. Örebro lyckades hålla undan till den 90 minuten då Västerås kunde kvittera. Matchen slutade 1-1.