Örebro SK föll för fjärde gången mot Brage

By on 22 september, 2023

Under fredagen var det dags för Örebro SK att ta sig an IK Brage i den 23 omgången av Superettan 2023.

Örebro som vunnit sina två senaste matcher har visat en uppåtgående formkurva och låg inför matchen på en åttonde plats i tabellen. Brage å andra sidan hade två oavgjorda matcher som senaste och låg på en tionde plats.

Den första halvleken inleddes ganska jämnt där båda lagen var fokuserade och tog ut varandra i  det stora hela. Det var dock Brage som hade de farligaste chanserna även om Örebro inte var chanslösa. Första halvleken slutade 0-0.

Andra halvleken fortsatte som den första med ett ganska lågt tempo och få chanser, men efter halva halvleken tog Brage över matchen och började pressa Örebro. I den 75 minuten gjorde Örebro ett trippelbyte och lyckades i och med det vända på på spelet och fyra minuter senare kunde bortalaget ta ledningen genom Kalle Holmberg 0-1. Brage började nu forcera och kunde bit för bit ta till baks spelet, i den 84 minuten kunde man också kvittera 1-1 efter en miss i Örebro försvaret. Nu gick båda lagen hårt för att ta ledningen och i den 95 minuten kunde hemmalaget ta ledningen 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Detta var en riktigt dålig match från Örebros sida där man till att börja med låter sig dras med i Brages låga tempo och dessutom ger bort kvitteringen genom slarv i eget straffområde. Dagens målgörare för Örebro var dock ingen skräll då Kalle Holmberg nu gjort nio mål på elva matcher och är sten säker så fort han får chansen. Nu halkade man ner på en niondeplats och med lite oflyt kan man sluta på en elfte plats innan omgången är slut.

Nästa match spelar Örebro SK den 28 september hemma på Behrn Arena mot Utsiktens BK.

Matchfakta IK Brage vs Örebro SK

• 79 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 0-1.
  • 84 minuten Mål Brage, Kevin Appiah Nyarko 1-1.
  • 95 minuten Mål Brage, Seth Hellberg 2-1.