Örebro SK kvar i Superettan säsongen 2023

By on 5 november, 2022

Örebro SK ställdes mot Jönköping Södra i den absolut sista omgången i Superettan, att det innan match var ett ångestmöte var det inget snack då man vid förlust samt att Örgryte vann så var man nere på negativt kval. Att man ställdes mot just Jönköping Södra som vid vinst skulle gå om i tabellen gjorde inte saken bättre, trots förlust i kvällens match är man klar för Superettan 2023 efter att Örgryte förlorade sin match borta mot Brommapojkarna.

Jönköping Södra inledde matchen med en massiv press mot Örebros mål, där Örebro inte kunde annat än att försöka stå emot. Den stenhårda pressen höll i sig i ca 15 minuter innan det lugnade ner sig en aning, efter det kunde Örebro få tag på bollen och påbörja en aning av eget spel. Domaren Martin Strömbergsson halkade till i den 33 minuten och avbryta, han fick gå in som fjärdedomare och det blev ett byte av huvuddomaren, Gheorghe Piscoran fick ta över rollen som huvuddomare . Jönköping matade på mot gästerna men spelet mattades en aning och Örebro kunde i slutet av halvleken kliva upp för att i alla fall hålla bollen på hemmalagets planhalva, domaren hade lagt på åtta minuter på matchtiden på grund av incidenterna under första halvan, trots det stod det 0-0 på resultattavlan när man hade spelat klart första halvlek.

Man hann inte spela speciellt länge innan man blev tvungen att utrymma hela arenan, i den 48 minuten, detta efter att hemmastå hade fått igång brandalarmet efter rökutveckling, även strömmen i speakerbåset hade gått. Strömmen kom tillbaka i speakerbåset och man kunde efter förkunna att alla var tvungna att lämna arenan, något som gjorde att matchen fick avbrytas på obestämd tid.

18.40 kunde man kicka igång matchen igen, under den tiden kom beskedet att Örgryte låg under mot Brommapojkarna, ett resultat som gjorde att Örebro är fortsatt klara för spel i Superettan. När spelet återupptogs blev det inte något skönspel där bägge lagen stod för massor med felbeslut, felpass, ja det mesta såg fel ut. I den 56 minuten kunde Jönköping ta ledningen, men spelet såg för den delen inte bra ut. I den 70 minuten kom ett offensivt byte från Örebros sida, en god tanke för att komma ifatt. Om tanken var att få in energi i laget så slog det slint ordentligt, om det såg illa ut innan så blev det inte bättre. Man gjorde ett sista byte i den 74 minuten där Kevin Walker fick några minuter, ett bra drag som det visade sig då han tog en hörna i 92 minuten där bollen till sist gick in i Jönköpings mål efter en tilltrasslad situation. Kevin Custovic noterades för målet, matchen slutade 1-1.

Visst var det skönt att ÖSK kunde klara kontraktet i Superettan 2023, men sett första säsongen efter nedgraderingen kan inte benämnas annat än KATASTROFALT, faktiskt med stora bokstäver. Innan säsongen gick de mer rutinerade spelarna ut och slog sig för bröstet och sa, ”Vi stannar för att ta upp ÖSK till Allsvenskan på en gång, vi hör inte hemma i Superettan”. Jo, tjena hej hur det där stämde. Ska man ens ta några kliv högre upp i tabellen under säsongen 2023 måste man upp många många steg, nu måste jag vara snäll och välja mina ord för att beskriva det här lagets insats. Man får inte skriva vad som helst, så illa har spelet varit. Det finns massor att göra, många att byta ut inför kommande säsong jag hoppas på riktigt att det storstädas i truppen. Om inte det sker så hoppas jag att de spelare som tänker sig stanna kvar förstår att man måste leverera också, inte underskatta motståndet även om man känner sig förmer och inte tycker att man hör hemma på den här nivån.

Bäst under säsongen i Superettan är ÖSKs supportrar Kubanerna som har funnits där i vått och torrt, hemma som borta, alla cred till dem!

En sak att tänka på är att det kan inte var kul att heta Seger och spela i ÖSK!