Örebro SK tog efterlängtad vinst på bortaplan

By on 1 september, 2023

Under fredagskvällen tog sig Örebro SK an Örgryte IS på bortaplan i den 21 omgången av Superettan 2023.

Örebro som spelade 1-1 mot Västerås senast behövde som man gjort hela säsongen göra mål och ta trepoängare för att ta sig bort från bottenträsket. Örgryte å andra sidan låg inför matchen på kvalplats men bara tre poäng efter Örebro, senaste matchen förlorade man mot Öster med 2-0.

Den första halvleken började ganska jämnt spelmässigt, men Örgryte tog sakta över spelet och pressade tidvis Örebro. Örebro bjöd å andra sidan på ett bra försvarsspel och var inte ofarlig i sina omställningar. Men i den 35 minuten kunde Örebro göra matchens första mål i samband med en frispark som Samuel Kroon nickade in0-1. Efter målet lyfte Örebro blicken och i den 44 minuten kunde Kalle Holmberg sätta 0-2 efter fint förarbete från Seger. 2-0 till Örebro blev också slutresultatet i den första halvleken.

Örebro började med ett bra självförtroende och presenterade ett ganska lågt försvar från vilket man gjorde snabba omställningar, i den 53 minuten kunde bortalaget också sätta 0-3 genom Kalle Holmberg. Örgryte jagade nu reducering men hade svårt att få till något mot Örebros lågt liggande försvar. Hemmalaget hade några fina chanser men avsluten hade inte någon vidare kvalitet och Örebro hade inga större problem med att hålla undan. Bortalaget spelade mer eller mindre av de avslutande tio minutrarna och matchen slutade 3-0 till Örebro.

En bra insats från Örebro där man kunde göra två mål i slutet av första halvlek. En starkt bidragande orsak till segern var ju Kalle Holmberg med sina två mål, men också med sitt felvända spel där han sätter upp chanser för andra spelare. Nu klättrar man en bit upp i tabellen, men var man hamnar kan vi inte säga för än efter helgen men avståndet till Örgryte ökade ju.

Nästa match spelar Örebro SK den 17 september hemma mot Skövde AIK.

Matchfakta Örgryte IS vs Örebro SK

• 35 minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 0-1.
  • 44 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 0-2.
  • 53 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 0-3.