Örebro Syrianska IF föll i Svenska Cupen

By on 1 september, 2022

Örebro Syrianska IF hemmahörande i Division 1 norra tog emot Allsvenska Djurgårdens IF på Behrn Arena i Svenska Cupens andra omgång, det var ett försvagat Syrianska som hade tappat två viktiga spelare under sommaruppehållet. Speltapp som saknades i matchen mot Djurgårdens IF, gästerna kunde vinna matchen efter en ganska seg tillställning.

Örebro Syrianska gjorde en klart godkänd första halvlek där man backade hem och genomförde ett bra defensivt spel, Djurgården stod inte för något allsvenskt spel där man visade upp ett riktigt lågt tempo och ett ointresse, kanske för att man tyckte att man skulle vara så mycket bättre? Syrianska trummade och spelade sitt spel och man lyckades skaka fram några bra anfall där man satte Djurgårdens backar på prov, nu var gästerna det bättre laget då man kunde ta ledningen i den 34 minuten, första halvlek slutade 0-1.

Syrianska inledde den andra halvleken med ett riktigt bra där man tog för sig ordentligt, Djurgården såg inte ut att riktigt vara på plats mentalt. I den 48 matchen fick hemmalaget en jättechans i ett friläge, istället för att lugn lägga bollen på mål slogs bollen över. När man får sådana chanser mot ett topplag som Djurgården måste man vara på alerten, för det kommer inte speciellt många. Hemmalaget fick en straff emot sig i den 75 minuten och i samband med den fick man en man utvisad, en straff som Djurgården förvaltade och kunde gå upp i en 2-0 ledning. Med både målet emot sig och man mindre så var matchen mer eller mindre avgjord. Nu fortsatte man att dra på sig straffar och i den 80 minuten var det dags igen för Djurgården, mål och gästernas tredje var ett faktum.

Sett till hela matchen var Örebro Syrianska IF med fram till 60 – 70 minuten då man inte riktigt hängde med längre, hade man satt jätteläget i den 48 minuten hade matchbilden sett annorlunda ut. Ett mål där så hade fått den energi man hade behövt, samt att dra på sig onödigt många kort som leder till utvisning inte direkt leder till något övertag. Nu ska Syrianska absolut inte skämmas över sin insats tvärtom, de stod för en fin insats där egentligen gästerna ska rannsaka sig själva. Nu slutade det väl med resultat som de flesta räknade med och äventyret i Svenska Cupen för Syrianska är över.