Örebro Universitet till final i SM i Ekonomi

By on 14 maj, 2017

I lördags hölls finalen i Svenska mästerskapen i ekonomi 2017 på Kulturens hus i Luleå. I den prestigefulla tävlingen konkurrerade 22 lärosäten från hela landet om titeln ”Svensk mästare i ekonomi”. Vinnare blev Linköpings universitet. Luleå tekniska universitet var arrangör – och mästerskapen blev en succé.

– Arrangemanget blev väldigt lyckat och allt har gått bättre än planerat. Det har varit god stämning bland deltagarna och vi som projektgrupp har fått mycket beröm och positiva kommentarer om allt från mat till föreläsningar. Finalen var pampig och något utöver det vanliga. Jag tror att vi har höjt ribban för tävlingarna framöver, säger Isabelle Jönsson, projektledare för SM i Ekonomi och student på civilekonomprogrammet vid Luleå tekniska universitet.

Varje lärosäte representerades i semifinalen på fredagen av ett lag på tre personer och fyra lag gick vidare till finalen på lördagen. De lag som gick vidare till final på lördagen, var Handelshögskolan i Göteborg, Handelshögskolan i Stockholm, Örebro universitet och Linköpings universitet. Finalen var öppen för allmänheten och lockade en publik på nästan 300 personer. Temat för tävlingen i år var ”Nurture today. Conquer Tomorrow”. 

Finalen blev en spännande uppgörelse där deltagarnas ekonomikunskaper verkligen sattes på prov. Lagen fick svara på frågor inför publiken och momenten baserades på teorier och kunskaper som ingår i kurserna på landets alla ekonomprogram. Vinnare blev Linköpings universitet. I prispotten fanns förutom en vandringspokal även 65 000 kronor varav 45 000 kronor gick till det vinnande laget.

– Det känns superbra! Det var en svår tävling men vår styrka i laget är att vi resonerar oss fram till svaren och kompletterar varandra. Tävlingen var rolig och att vinna är ett kvitto på att man fått ut något av sin utbildning. Det är något att skriva på sitt CV, säger Nils Schönning, student på civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet som även förra året tog hem segern.

Luleå tekniska universitet tog hem en sjundeplats. För Luleå tekniska universitetets har det varit ett hedersuppdrag att få vara värd för arrangemanget SM i Ekonomi som har funnits i över trettio år. 

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login