Örebro värdstad för SM i Ekonomi 2014.

By on 18 juni, 2013

Svenska Mästare i Ekonomi 2013 har nyss korats. Värdstad för årets tävling var Halmstad och i föregående vecka togs beslut om vilka som kommer att vara värdar för tävlingen och konferensen år 2014. Lyckliga arrangörer blev ekonomföreningen Sesam, vid Örebro Universitet.

Elva månader av planering, organisering och förvandling väntar, för att i maj nästa år kunna bjuda in närmare 300 ekonomstudenter från Sveriges alla hörn, till den prestigefyllda tävlingen.

Sesam är redan i full färd med att planera för evenemanget och det ryktas om en storslagen helg. Det var snart tre år sedan ekonomföreningen bjöd in till konferens men nu öppnas skolan och staden åter upp för landets främsta ekonomstudenter. Efter sommaren drar det ordentliga arbetet igång med att bygga ett projekt som ska komma att kora Svenska Mästare i Ekonomi 2014.

SM i Ekonomi är en årligt återkommande lagtävling i ekonomi och en konferens om framtid och karriär, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.). Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln svenska mästare i ekonomi. Lokala uttagningstävlingar hålls under mars månad. I samband med tävlingen arrangeras en konferens, om karriär och framtid, för Sveriges alla ekonomstudenter.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login