Projekt Språngbrädan nu igång

Av på 27 augusti, 2020
Fridolf Candemo, Ryan Al Baroudi, Abdulrahim Qasem, Daniel Strindberg, Ayman Alrai, Hadid Farzi, Thomas Brottsjö och Anders Wase. Fridolf och Anders är projektledare.

Då var det äntligen dags för arbetsmarknadsprojektet Språngbrädan att kicka igång. Vi hälsar Ryan, Abdulrahim, Daniel, Ayman, Hadid och Thomas varmt välkomna till oss på Futurum!

Projekt Språngbrädan kommer att pågå under ett års tid och syftar till att ge personer som står långt ifrån arbetsmarknaden heltäckande kunskaper inom fastighetsskötarrollen.

De sex projektdeltagarna ingår i Futurums reparatörsgrupp och arbetsuppgifterna kommer att vara varierade, som att till exempel sätta upp panelskydd, lägga plattor, anlägga gräs, utföra måleri, snickeri och murningsarbeten. De kommer även att lära sig utföra ronderingar, VVS och arbeta i digitala arbetsordersystem – en heltäckande fastighetsskötarutbildning med andra ord.

Den inledande månaden startar på Tullängsgymnasiet och redan nu, under den första veckan, har deltagarna lärt sig hur man slipar, spacklar och utför murningsarbete.

Futurum var där för ett snabbt besök och läraren Anders Nilsson gav deltagarna mycket beröm och sa att de redan nu visar stor potential.

Alla tar för sig och vill lära sig. Jag tror jag att det kommer gå väldigt bra för dem, säger Anders.

Även biträdande projektledare Fridolf Candemo är imponerad av deltagarna.

– Starten har verkligen varit över förväntan än så länge. Alla visar stort intresse och de lär sig snabbt. Det är jättekul, säger Fridolf.

Som svar på frågan “Hur känns det?” ger projektdeltagarna ett rungande “Bra!!” till svar.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Futurum Fastigheter i Örebro AB

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in