Region Örebro län deltar i invigning av resecenter i Hällefors

By on 29 maj, 2017

I morgon, den 30 maj, klockan 11 invigs det nya resecentret i Hällefors, invigningen utgör en viktig del i det upprustningsarbete som Region Örebro län bedriver tillsammans med länets kommuner.

Det är glädjande att vi i Region Örebro län tillsammans med länets kommuner i och med detta genomfört ett stort lyft av miljön kring i stort sett alla våra kollektivresepunkter i Örebro län, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad, som deltar vid invigningen.

Ny väntsal och ny perrong
Bland det som ska invigas i Hällefors finns en ny väntsal, en ny tågperrong och en ny bussangöring. Vid invigningen kommer det att bli bandknytning, invigningstal och förfriskningar där bland annat Hällefors kommun, Region Örebro län och Trafikverket medverkar.

Viktigt för besöksnäringen
En halvtimme efter invigningen i Hällefors, klockan 11.30, blir det ännu en invigning. Denna gång av tågperrongen i Grythyttan.

Att förlänga perrongen i Grythyttan är en liten men viktig åtgärd för besöksnäringen och de tågbolag som satsar offensivt på sträckan. Turismen växer både i regionen och i Sverige, och det är extra viktigt att stötta de unika miljöer i vår norra länsdel som Loka Brun och Grythyttan. Ett bra exempel på lyckad samverkan mellan kommunen, regionen och Trafikverket, säger Mats Gunnarsson.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login