Ryll Åman från Örebro får diplom av H.H. Konungen

Av på 24 april, 2019

I dag diplomeras 69 unga ledare i värdebaserat ledarskap. Utbildningen Värdebaserat ledarskap handlar om att lära sig att leva som man lär, att stå upp för sina värderingar och kunna agera utifrån dem i vardagens alla beslut som en god förebild. Utbildningen ger unga ledare under 25 år ökad självkännedom, nya perspektiv, insikter och kompetens att leda sig själv och andra. Bakom utbildningen står Scouternas folkhögskola i tätt samarbete med näringslivet och med stöd av Stiftelsen Ungt Ledarskap.

Ryll Åman från Örebro, studerande vid KTH i Stockholm och styrelseledamot i Tekniska Högskolans Studentkår, är en av alla deltagare som diplomeras. Anledningen till att han sökte utbildningen var för att lära känna sig själv och sina värderingar samt bättre förstå och utveckla sitt eget ledarskap.

Det bästa med utbildningen är alla möten med nya och fantastiska vänner. Att få träffa så många öppna och kompetenta människor samtidigt är en otroligt häftig känsla som jag önskar att alla ska få vara med om. Det jag tar med mig från utbildningen är självklart många nya metoder och principer att använda i mitt ledarskap. Men egentligen främst hur viktigt det är att våga vara sårbar och att våga vara sig själv, säger Ryll Åman, deltagare Värdebaserat ledarskap.

Hittills har 900 ledare från olika delar av den ideella sektorn gått utbildningen. Årets 69 deltagare har förstärkt ledarkskapskompetensen genom upplevelsebaserat lärande och med stöd i mentorer, erfarna ledare från näringslivet. Årets mentorer som stöttar unga ledare i att möta nya utmaningar kommer bland annat från partners som Gullers Grupp, Handelsbanken och Volvo. 

– Vi tror på kraften som dagens unga ledare besitter. Genom vår utbildning får deltagarna verktyg att bli tryggare i sitt värdebaserade ledarskap, genom ökad självkännedom och möten. Det här är människor som redan gör verklig skillnad i sina organisationer och olika sammanhang, och jag är övertygad om att vi kommer se fler resultat av deras mod att skapa positiv förändring framöver, säger Imse Spragg Nilsson, projektledare Värdebaserat ledarskap. 

Värdebaserat ledarskap utbildar ledare mellan 20–25 år med minst två års erfarenhet av ledarskap. Under utbildningen tränas man i att leda grupper, leda för mångfald, leda sig själv och att leda med vinst och värderingar. Den 24 april delas diplomen ut av H.M. Konungen på Kungliga slottet i Stockholm.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in