Samtalsserie med demokrati i fokus

By on 1 oktober, 2023
Bild: Askersunds kommun

Kulturhuset Sjöängen och Örebro Teater är stolta att bjuda in till Demokratisamtal — en samtalsserie om demokratin. Vid två kvällstillfällen under hösten kommer inbjudna gäster samtala och dela med sig av tankar om den grund vårt samhälle vilar på.

Arrangemangets syfte är att verka för ökad kunskap och förståelse samt bidra till ett öppet och respektfullt samtalsklimat i samhället.

— Det känns fantastiskt roligt att vi har ett samarbete med Kulturhuset Sjöängen kring ett så viktigt evenemang som detta! Jag ser verkligen fram emot att möta alla spännande, kunniga gäster. Tror det kommer bli en både tankeväckande och medryckande samtalsserie för publiken att ta del av, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

— Det här är en premiär som vi är glada och stolta över att göra tillsammans med vår länsteater, säger Daniel Eriksson, förvaltningschef för kultur, evenemang och fritid på Askersunds kommun. – Ett av målen nämnden antagit för året är att stärka det demokratiska perspektivet och den kulturella och konstnärliga utvecklingen i samhället och i livsmiljön. Har vi tagit vår demokrati för given, undrar Daniel Eriksson och hälsar att oavsett var man bor är man varmt välkommen denna kväll.

….

10 Oktober

Moderator Rikard Lekander, konstnärlig ledare vid Örebro Teater samtalar med skådespelare/regissör Hans Christian Thulin och konstnär Annette Alsiö.

….

14 November

Moderator Stina Westerberg, vd vid Örebro Teater samtalar med historiker/journalist/fd. biträdande riksbibliotekarie Lars Ilshammaroch Nerikes Allehandas chefredaktör Anders Nilsson.

….

Tid: 18.30-20.00
Lokal: Restaurangen, Kulturhuset Sjöängen, Askersund
Fri entré och caféet är öppet!
Arrangör: Kulturhuset Sjöängen & Örebro Teater

Askersund
Örebronyheter

Källa: Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login