SBAB först ut med att höja sparräntan

By on 2 juni, 2022
Arkivbild

SBAB höjer sin inlåningsränta för privatkunder med 0,25 procentenheter till 0,75 %. Förändringen träder i kraft idag torsdag 2 juni.

SBAB höjer idag räntan på sina sparkonton för privatkunder med 0,25 procentenheter. Det innebär att SBAB är först ut av landets större banker och bolåneinstitut med att kunna erbjuda en sparränta på hela 0,75 %.

– Vi har som målsättning att agera följsamt i förhållande till utvecklingen på räntemarknaden när det gäller inlåningsräntan. Med 0,75 % i sparränta har vi ett bra erbjudande jämfört med den nollränta som alltjämt gäller hos de flesta andra större banker, säger Mikael Inglander, VD på SBAB Bank.

Privatkunder hos SBAB har fri flytträtt och fria uttag utan någon bindningstid. Insatta medel hos SBAB omfattas också av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att sparbelopp upp till 1 050 000 kronor är skyddade av staten genom Riksgälden.

I samband med denna höjning av sparräntan för privatkunder så höjer SBAB även inlåningsräntan för bostadsrättsföreningar och företag med 0,05 – 0,20 procentenheter.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: SBAB

You must be logged in to post a comment Login