Sex åkare borta inför helgens världscuptävlingar på grund av covid-19

Av på 8 januari, 2022
Foto: Wolfgang Grebien

Flera åkare i det alpina damlandslaget har testat positivt för covid-19. De kommer därmed inte att stå på start i lördagens storslalom eller söndagens slalom i Kranjska Gora men mår under omständigheterna bra.

Inför världscuptävlingarna i Zagreb upplevde flera åkare i det svenska alpina damlandslaget symptom på smitta och isolerades för att hindra vidare smittspridning. Inför helgens tävlingar i Kranjska Gora kommer besked om att sex åkare inte kommer till start.

Elsa Fermbäck, Hanna Aronsson Elfman, Moa Boström Müssener och Hilma Lövblom är istället på väg med fordon till Sverige efter att ha testat positivt för covid-19. Estelle Alphand och Magdalena Fjällström har också testat positivt och är på väg till sina respektive hem i Frankrike och Innsbruck.

– De åkarna har haft symptom och varit isolerade i Österrike de senaste dagarna, säger landslagschef Lars Melin.

– Åkarna testades under fredagen och fick sedan påbörja hemresan med den österrikiska sjukvårdens tillstånd. De kommer heller inte att kunna delta i nästkommande tävling i Schladming (som ersätter världscuptävlingarna i Flachau). Samtliga åkare som nu är på väg hem mår under omständigheterna bra, berättar Lars Melin.

Sara Hector och Sara Rask startar i damernas storslalom i Kranjska Gora med start 9.30 på lördagen. Anna Swenn Larsson, Sara Hector, Charlotta Säfvenberg och Liv Ceder står på start i söndagens slalom (9.30). För herrarna som tävlar i Adelboden väntar storslalom (10.30) med Mattias Rönngren på lördagen och slalom (10.30) med Kristoffer Jakobsen på söndagen. 

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in