”Slaget” – ett nyskrivet relationsdrama kryddat med humor

By on 30 september, 2023
Skådespelare i "Slaget" - från vänster Hans Christian Thulin, Johannes Wanselow och Rachel Ann Willer.
Fotograf: Senay Berhe.

Torsdag 5 oktober kl 19.00 bjuder Lindesbergs Riksteaterförening in till ”Slaget” – ett starkt relationsdrama kryddat med humor och oväntade vändningar som ges i Lindesbergs Folkets Hus. ”Slaget” är en nyskriven pjäs av hyllade dramatikern Anders Lustgarten som har premiär 30 september i Årsta.

Två bröder. Ben, den yngre, söker lyckan i storstaden. Magnus, den äldre, stannar hemma och jobbar i pappans motorcykelverkstad. När Ben kommer hem för första gången på 13 år, för att delta på pappans begravning är verkstaden förvandlad till en sophög av sönderplockade maskindelar och gamla snabbmatsförpackningar. Mitt i smutsen möts bröderna. Ben i skräddarsydd kostym, och Magnus med läderjacka. Kontrasten kunde inte vara större. Konflikten är oundviklig och intrigerna hopar sig. Vem ska tala på begravningen? Vilka sanningar tillåts komma fram?

Slaget är en nyskriven pjäs av hyllade dramatikern Anders Lustgarten som tidigare har skrivit för Storbritanniens största teatrar. Dramat lyfter spänning på olika plan; politiskt om livet på en liten ort kontra en större stad, personliga relationer mellan två bröder, en kärlekshistoria samt skuld som följd av livsval. Dritëro Kasapi, Riksteaterns teaterchef regisserar.

Föreställningslängd: 1 tim 50 min inkl. paus med fikaservering

Medverkande: Magnus – Johannes Wanselow; Ben – Hans Christian Thulin; Lyndsey – Rachel Ann Willer

Producent: Ett samarbete mellan Riksteatern och Matthew Linley Creative Projects

Biljetter: Ordinarie 280 kr; Scenpass 230 kr; Kommunal fritid 230; Ungdom upp till 26 år 100 kr: Finns att köpa på Blombergska Bokhandeln i Lindesberg och Tickster

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login