Sport | Solberg och Blomqvist förgyller Höljes med nostalgi

Av på 6 februari, 2015

Utöver premiären av RallyX On Ice så kommer publiken i Höljes under lördagen att bli bjuden på historisk rallycross. För att ytterligare knyta an till det faktum att Finnskoga MK firar fyrtio år som klubb. För att ge publiken en extra show har även startfältet kryddats upp med rallycross-världsmästaren Petter Solberg. Solberg kommer att ratta en härlig gammal Ford Escort runt banan och Solberg är inte den som håller igen på krutet även fast bilen är en gammal klassiker.

Ytterligare VM-glans från fornstora dagar blir det när 1984 års världsmästare Stig Blomqvist kommer till Höljes. Blomqvist kommer ratta en gammal hederlig Ford Falcon med en ylande v8 under huven. Blomqvist och Solberg står alltså för VM-glansen men startfältet i övrigt låter inte heller skämmas för sig. Olle Arnesson och Stig Olov ”Stecka” Walfridson kommer även dem till start vilket gör att vi får 4 högkvalitativa namn på den nostalgiska startlinjen.

För RallyX On Ice med Supercar Lites bilar presenterades också en intressant joker till lördagens startfält. Thomas Rådström från Vännäs som egentligen skulle debtuterat i Karlstad kommer nu till start även i premiären i Höljes. Rådis och Per Eklund får ses som dem två rutinerade männen i ett övrigt ungt och talangfullt startfält.

Premiären i Höljes går av stapeln lördagen den sjunde februari med start klockan 12.00.

Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in