Svenska singlars märkligaste lögner

Av på 25 april, 2021
Arkivbild

Catfishing, ghosting och benching – det är termer som man helst inte vill stöta på och uppleva under dejting. De alla innebär på något sätt att personer dragit till med en lögn för att antingen låtsas vara någon annan eller för att slippa gå på en dejt. Men hur ofta ljuger egentligen singlar? Dejtingappen happn har tagit tempen på sina användare och avslöjar de 10 märkligaste lögnerna de hört, eller dragit själva.

För att kartlägga singlarnas lögner har happn gjort en undersökning bland användarna. Tack och lov visar det sig att majoriteten, hela 65 procent, inte tycker att det är okej att ljuga för sin Crush. Samtidigt som 22 procent av singlarna uppger att de någon gång ljugit för en dejt. Varför? En av tre har ljugit av rädsla för att bli dömd och lika många för att få uppmärksamhet av sin Crush.

Det främsta som singlarna ljuger om är ganska oskyldigt. Lögnerna handlar om personliga vanor, exempelvis om man röker eller hur ofta man tränar. Men du ska nog vara försiktig med att tänja på sanningen. Bland de som ljugit uppger var tredje att de faktiskt blivit ertappade med sin lögn. Här är de märkligaste lögnerna singlar dragit eller hört från en dejt.

Topplista: Vilken är den märkligaste lögnen du fått höra/sagt när du dejtar?

1. ”Jag träffade en kille som sa att han fortfarande var oskuld, ingenting jag la någon värdering i. Men det blev lite märkligt när det senare visade sig att han hade barn.”

2. ”Det märkligaste var nog när jag sa att jag var laktosintolerant, men helt ärligt, jag tycker verkligen inte om mejeriprodukter. Tyvärr ledde det till att jag blev serverad laktosfria mejeriprodukter istället för att bli utan…”

3. ”En tjej jag dejtade sa att hon hade skadat sig och gick på kryckor. Men bara 15 minuter efter att hon berättat detta sprang jag in i henne på stan – utan några som helst problem med att röra sig”.

4. ”Jag sa en gång att jag var mellan jobb fast jag har väldigt bra tjänst med hög lön för att jag inte ville att min dejt skulle vara intresserad endast med anledning av mitt jobb”

5. ”En gång ställde en dejt in vår planerade dejt med ursäkten: ”Jag vill verkligen inte byta tunnelbana, därför ställer jag in dejten idag.”

6. ”Jag har flera gånger fått höra att de jag dejtat saknar nyckel hem… verkar vara ett knep för att få sova över. Men själv tycker jag det känns lite avtändande med någon som tappar bort sina nycklar?!”

7. ”Jag tror min dejt ville imponera på mig när hon sa att hon jobbat som politiker i Danmark. Vilket hon inte hade gjort, hon kände inte ens till vilka partier som satt i riksdagen.

8. Den vanligaste vitlögnen jag både hört och dragit har nog varit ”Jag ses gärna igen”, tyvärr för lätt att haspla ur sig efter en dejt trots ointresse.”

9. ”Jag var med om klassikern ”Catfishing”, den jag skrivit med ett tag och sedan gick på dejt med såg inte alls ut som i verkligheten. Men det absolut konstigaste med situationen var att när vi väl träffades så lämnades det okommenterat, från bådas håll.”

10. ”Jag har tyvärr lite svårt för att säga nej eller avvisa dem jag dejtar, vilket istället gjort att jag hellre drar en lögn. Senast jag tröttnade på en kille låtsades jag vara en superrepublikan och Trump-sympatisör för att skrämma iväg honom.”

– På happn försöker vi uppmuntra våra användare att vara ärliga mot sig själva och andra. Vi är övertygade om att det är det bästa sättet att starta en hälsosam relation. Det är verkligen intressant att svenskarna ibland ljuger för att få uppmärksamhet av sin Crush, eller för att de är rädda för att bli dömda – de måste försöka bli mer självsäkra. Det finns inget mer attraktivt än någon som vågar vara sig själv till 100 procent och som står för sin personlighet, säger Marine Ravinet, Head of Trends på happn.

Har du någonsin ljugit när du flirtat med någon? Totalt

Nej

62 %

Vet ej

16 %

Ja, men det var bara en modifiering av sanningen

14 %

Ja

8 %

 

Vad ljög du om? Totalt

Mina personliga vanor (rökning, sport, alkohol…)

27 %

Min ålder

23 %

Personliga preferenser (Mat, musik osv.)

20 %

Mina intressen/hobbyer

17 %

Mitt yrke

13 %

Min utbildningsnivå

7 %

Min politiska åsikt

3 %

Min vikt

3 %

Min längd

0 %

Other

10 %

 

Varför ljög du? Totalt

Av rädsla för att bli dömd

36 %

För att få uppmärksamhet från min Crush

29 %

För att jag skämdes

23 %

Vet ej

23 %

I brist på självförtroende

16 %

Other

3 %

 

Har du någonsin blivit ertappad med att ljuga? Totalt

Nej

44 %

Ja

31 %

Vet ej

25 %

 

Hur känner du inför att ljuga när du flirtar? Totalt

Jag tycker aldrig det är OK att ljuga för sin Crush

65 %

Jag tycker att det är OK så länge det inte är en stor lögn

19 %

Jag känner inget speciellt inför att ljuga

16 %

Om undersökningen:

Kartläggningen är baserad på en undersökning där 1450 happn-användare deltagit. Undersökningen genomfördes i mars 2021 via en enkät i appen.Om undersökningen:

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Happn

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in