Svenskar drömmer om resor när pandemin är över

By on 21 januari, 2021

En ny undersökning från Countryside Hotels visar att det som svenskar mest ser fram emot att göra när pandemin är över är att resa bort. Hela 43 procent rankar det som mest åtråvärt, följt av möjligheten att leva utan restriktioner och träffa nära och kära.

Undersökningen visar att 65 procent av svenskarna har större önskan att resa bort nu än innan pandemin startade. Det är också många, 27 procent, som upplevde att semestern i somras gav sämre återhämtning på grund av den pågående pandemin.

”Att resa har alltid legat varmt om hjärtat för många svenskar och det är också det som många längtar efter att göra när pandemin är över,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”Även om rese- och turistindustrin just nu genomlever en enormt tuff fas, så visar undersökningen att längtan efter att resa är större än tidigare.”

Topp 5 – det här ser vi mest fram emot när pandemin är över
1. Att resa bort – 43 procent

2. Att leva utan restriktioner – 26 procent

3. Att träffa nära och kära – 15 procent

4. Att vara mer fysisk i mötet med andra – 7 procent

5. Att få mer normalitet kring familjeliv – 5 procent

Undersökningen visar också att väldigt få, 2 procent, mest ser fram emot att få tillbaka normalitet kring jobb och även att kvinnor i något högre utsträckning än män längtar efter fysisk kontakt med andra och möjligheten att träffa nära och kära.

”Det är troligt att arbetslivet förändrats permanent på många sätt på grund av pandemin och undersökningsresultatet visar att det är något som verkar stödjas av många svenskar,” säger Anna Madsen, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”Kanske gäller samma sak för familjelivet, där många hittat nya vanor och traditioner under pandemin som de sedan kanske också behåller efter pandemin.”

Undersökningen genomfördes av Countryside Hotels under November 2020 och besvarades av 801 svenskar över 18 år.

Countryside Hotels grundades 1983 och ägs gemensamt av de ca 40 medlemsanläggningarna som alla ligger i natursköna omgivningar mellan Hälsingland i norr och Skåne i söder.  För mer information, besök gärna: www.countrysidehotels.se

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Countryside Hotels

You must be logged in to post a comment Login