TECH GIRLS på NTI Gymnasiet Örebro 22 januari

Av på 17 januari, 2019
Simon Ekdahl, rektor på NTI gymnasiet i Örebro, ser fram emot att få välkomna nyfikna tjejer till skolan.

Nu på tisdag den 22 januari slår NTI Gymnasiet Örebro upp dörrarna för TECH GIRLS – ett evenemang med syftet att stärka och uppmuntra tjejers intresse för teknik. Under en heldag på skolan får tjejer i årskurs 9 delta i workshops ledda av elever och lärare på skolan.  

Vi tror att många tjejer har ett intresse för teknik som de inte får möjlighet att utveckla av olika anledningar, säger Simon Ekdahl, rektor på NTI Gymnasiet Örebro. Vi hoppas att en inspirerande dag hos oss kan stimulera intresset, så att vi kan locka fler tjejer till teknikbranschen. 

Samtliga grundskolor i stan har fått inbjudan och initiativet har mottagits positivt. Till TECH GIRLS kommer drygt 30 tjejer från årskurs 9 för att delta workshops som bland annat låter eleverna testa programmering av hårdvara, lödning av kretskort, bildredigering samt 3D-modellering och 3D-printning. 

– Efterfrågan på kvinnor i teknikbranschen är stor, inte minst inom modern teknik som till exempel programmering, webbutveckling och nätverksteknik. Vi tror och hoppas att en inspirerande dag hos oss kan stimulera intresset, berättar Simon Ekdahl.

NTI Gymnasiet i Örebro erbjuder gymnasieutbildningar inom tech, science och IT. Kontakta skolans rektor Simon Ekdahl för mera information eller ett reportage om TECH GIRLS som äger rum från kl 9 – 14 den 22 januari 2019.

NTI Gymnasiet Örebro, Karlsgatan 30, 703 41 Örebro, 019-44 64 60

Lokalt | NTI Gymnasiet i Örebro
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in