Telia lanserar digitalt vårdrum och digital vårdplanering

By on 23 september, 2017
Arkivbild

Telia lanserar digitalt vårdrum och digital vårdplanering – två nya E-tjänster för vården.

De nya tjänsterna har utvecklats i nära samarbete med vården och innebär att patienter på ett säkert sätt kan koppla upp sig via app eller dator för att möta vårdpersonal från det lokala sjukhuset. Tillgängligheten ökar för både patienter och vårdpersonal och tjänsterna kommer att bidra till en trygg och mer effektiv vård. 

Ett möte mellan vårdpersonal och patienter bygger på förtroende och ska alltid kännas tryggt. I takt med att vården digitaliseras är det viktigt att kunna erbjuda samma trygghet även online. Med tjänsten Telia Digitalt Vårdrum skapas nya förutsättningar där patienter kan träffa läkare och sjuksköterskor från sitt lokala sjukhus eller vårdcentral via videomöte på ett säkert sätt. Patienten genomför videomötet via en app eller dator.

Vi gör det enklare för patienter att komma i kontakt med läkare och annan vårdpersonal som känner till patienternas individuella historik. Det tillsammans med hög säkerhet och en enkel användarupplevelse i den tekniska lösningen bidrar till att patienten kan känna sig trygga, säger Jan Ribe, ansvarig för ProCare, en del av Telias Healthcare-erbjudande. 

Tjänsten Telia Digital Vårdplanering gör det möjligt för vårdgivare att genomföra nödvändiga vårdplaneringsmöten när en patient skrivs ut, utan att de nödvändigtvis behöver träffas fysiskt. I praktiken innebär tjänsten ett videomöte med flera parter, där alla medverkande identifieras med exempelvis bank-id eller annan etablerad identitetslösning för högsta möjliga säkerhet.

En av fördelarna med Digitalt Vårdrum och Digital Vårdplanering är att de bidrar till att effektivisera vården och frigör resurser som kan användas till fler patientfokuserade aktiviteter. I de pilotprojekt vi genomfört har vi bland annat sett att tjänsten Digital Vårdplanering kan bidra till att frigöra upp till 15 procent av vårdpersonalens arbetstid per månad, säger Jan Ribe.

De nya e-tjänsterna har utvecklats i nära samarbete med vården och är en del av Telias ProCare-erbjudande, som är en samling tjänster som möjliggör ett helt mobilt arbetssätt inom vården.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login